DOSARUL SPAGA MICROSOFT DNA sustine ca Victor Ponta nu are calitate de suspect sau inculpat IN ACEST MOMENT. Numele premierului apare in declaratia unui martor in dosarul Microsoft

T.d. | 01.10.2014

Pe aceeași temă

Premierul Victor Ponta nu are calitate de suspect sau inculpat, “in acest moment”, in dosarul Microsoft, potrivit unui comunicat DNA. Informatia a fost solicitata de presa dupa ce numele lui Ponta apare in declaratia unui martor in dosarul in cauza, informeaza Hotnews.

"In acest moment, persoana mentionata de dvs. in solicitare nu are calitate de suspect sau inculpat in dosarul la care faceti referire", se arata in raspunsul DNA transmis miercuri la solicitarea presei de a preciza daca Victor Ponta are vreo calitate in dosarul Microsoft.

CITESTE SI: DOSARUL SPAGA MICROSOFT Numele lui Adrian Nastase, Victor Ponta si Dorin Cocos apar in declaratia unui martor

Numele lui Victor Ponta si al lui Adrian Nastase sunt invocate de un martor intr-o declaratie data in fata procurorilor DNA in dosarul Microsoft. Declaratia martorului apare in cererea prin care DNA solicita aviz pentru ridicarea imunitatii a noua fosti ministri cercetati in acest dosar.

"Persoanele implicate in trafic de influenta si luare de mita in acest contract sunt Adrian Nastase, prim-ministru in perioada 2000-2004, Alexandru Bittner, care intermedia plata mitelor catre Adrian Nastase in acea perioada, Remus Truica, seful Cancelariei prim-ministrului in acea perioada, Victor Ponta, seful Corpului de Control al Premierului in acea perioada, Ecaterina Andronescu, ministru al Educatiei 2000 - 2004, Cristina Ghitulica - sef de cabinet la Ecaterina Andronescu in perioada 2000-2004, Mihnea Costoiu - secretar general al ministerului in acea perioada, Traian Ionescu - director in Ministerul Educatiei, Valentin Cotarta - director in cadrul Ministerului Educatiei, Gheorghe Dinu - consilier al ministrului Ecaterina Andronescu, Mihai Tanasescu - ministrul Finantelor la acea perioada, Enache Jiru - secretar de stat in Ministerul Finantelor, Dan Nica - ministru MCTI, precum si ministrii PD numiti dupa Ecaterina Andronescu, si anume: Alexandru Athanasiu, Mircea Miclaus si, ulterior, Andrei Marga", se arata in declaratia in cauza.

Potrivit martorului, contractul licentelor IT in valoare de 200 milioane euro a fost initiat, negociat si controlat de Claudiu Florica in perioada 2001 - 2002, cand a avut in acest sens intalniri directe cu Ecaterina Andronescu, Mihnea Costoiu si alti angajati ai Ministerului Educatiei si Cercetarii.

In opinia acestuia, contractul incheiat de Siveco cu Ministerul Educatiei a fost conceput ca un contract cadru a carui derulare urma sa aiba loc in mai multe etape, pe masura ce Ministerul Educatiei obtinea bugetul necesar achizitiei, fiind conceput ca un contract ce depasea necesitatile pentru a permite noi achizitii ulterioare prin acte aditionale, fara o procedura de licitatie.

CITESTE SI: DOSARUL SPAGA MICROSOFT Victor Ponta, despre aparitia numelui sau in dosarul licentelor Microsoft: Daca Parchetul ma intreaba, ma duc si spun

Premierul Victor Ponta a declarat marti ca nu a avut nicio legatura cu contractele privind licentele Microsoft si ca, in cazul in care va fi solicitat de procurori, va merge la Parchet pentru a spune ce stie.

"Va promit ca oricine ma intreaba de la Parchet ceva despre Microsoft, ma duc si spun. Dupa cum stiti foarte bine, nu am avut niciodata nicio pozitie publica din care sa am legatura cu contracte, dar, daca ma cheama cineva, bineinteles ca ma duc si spun tot ceea ce stiu", a afirmat premierul, potrivit sursei citate.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22