DOSARUL RETROCEDARILOR Paltin Sturdza A FOST RETINUT pentru 24 de ore

T.d. | 23.10.2014

Pe aceeași temă

Paltin Gheorghe Sturdza, beneficiarul celor peste 40.000 de hectare de padure care ar fi fost retrocedate ilegal, a fost audiat la DNA Brasov, joi. Sturdza a stat aproximativ 5 ore la sediul DNA, fiind implicat in dosarul in care Viorel Hrebenciuc si Ioan Adam sunt urmariti penal. Ulterior, Sturdza a fost retinut pentru 24 de ore, potrivit Hotnews.

Paltin Sturdza a fost retinut pentru 24 de ore. El a fost scos din sediul institutiei cu catuse la maini, urmand sa fie dus la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) cu propunere de arestare preventiva.

Gheorghe Paltin Sturdza, urmas al lui Dimitrie Sturdza si fost proprietar a zeci de mii de hectare de padure in Moldova, care ar fi obtinut ilegal peste 40.000 de hectare de padure, a ajuns la DNA Brasov in jurul orei 11.30, fara a face declaratii la intrarea in sediu.

Miercuri noapte, la DNA Brasov a fost audiat Andrei Hrebenciuc, fiul lui Viorel Hrebenciuc, iar pe numele acestuia procurorii anticoruptie au emis ordonanta de retinere pentru 24 de ore si cer instantei supreme arestarea prenventiva a acestuia, pentru constituirea unui grup infractional organizat, complicitate la trafic de influenta si spalare de bani.
 

Viorel Hrebenciuc, in stenograme: Acuma sa-l folosesc pe Ilie Sarbu. Sa-l calce pe cap

Viorel Hrebenciuc (PSD) s-ar fi implicat in solutionarea retrocedarii unei suprafete de 43.000 de hectare de teren forestier, pentru care ar fi fost facuta o contestatie de catre Romsilva, avand in acest sens si sprijinul deputatului Ioan Adam.

Anchetatorii au probe din care ar rezulta faptul ca Viorel Hrebenciuc l-ar fi abordat pe directorul general al Romsilva, Adam Craciunescu, prin intermediul senatorului Ilie Sarbu, despre care afirma ca a ar fi o "persoana cu foarte mare influenta asupra directorului RNP Romsilva".

CITESTE SI: DOSARUL RETROCEDARILOR Pretul lui Hrebenciuc pentru interventia in cazul retrocedarilor ilegale de paduri, 12.000 DE HECTARE DE PADURE

In dosarul retrocedarilor, la DNA Brasov a fost audiat deputatul Ioan Adam, in acelasi scop fiind adusi deputatul Viorel Hrebenciuc, sotia lui Adam, judecatoarea Roxana Adam, si judecatorii Ordog Lorand Andras si Gabriel Uta.

Tot la DNA Brasov a venit, in acelasi scop, senatorul Ilie Sarbu, socrul premierului Victor Ponta.

Fragment din stenograme:

Viorel Hrebenciuc: Acuma sa-l folosesc pe Ilie Sarbu. Sa-l calce pe cap...?...

In acelasi context, discutand despre punerea in posesie asupra terenurilor din domuna Brusturoasa, Hrebenciuc Viorel i-a spus lui Bengescu Dan Costin: pot face presiuni pe aia acolo ca nu stiu ce, merge in sedinta peste ei:

Viorel Hrebenciuc: Eu maine dupa-amiaza, la 4 jumatate, vorbesc inca o data la Bacau, sa vad daca au primit vreun semnal. Si daca n-au primit, te trimit la Craciunescu, sa-i spuna Craciunescu ca stie ca ai avut o discutie si-i spune exact ce are de facut. Ai inteles?

Dan Bengescu: Da.

Viorel Hrebenciuc: Adica, o lucram...

Dan Bengescu: Asa.

Viorel Hrebenciuc: Asa.

Dan Bengescu: Haideti sa va spun ? Gata, deci n-a promis nimic, a zis ca-mi rezolva ei. Si saptamana trecuta l-a sunat Sorin ...?... da-i drumul inainte, nu-ti mai contesta nimic

Viorel Hrebenciuc: ...?... sau cum?

Dan Bengescu: Ai inteles? Nu-ti mai contesta, stai linistit. Ne ocupam de tot. Si de Sibiu, ne ocupam noi tot".

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22