Dosarul retrocedarilor: Judecatorii Ordog Lorand Andras si Gabriel Uta cercetati in libertate, oamenii de afaceri Dan Costin Bengescu si Iosif Kadas raman in arest preventiv

P.c. | 31.10.2014

Pe aceeași temă

Judecatorii Ordog Lorand Andras si Gabriel Uta, implicati in dosarul retrocedarilor ilegale de paduri, vor fi cercetati in stare de libertate, in urma unei decizii luate astazi de ICCJ. Inalta Curte a decis mentinerea arestului preventiv a oamenilor de afaceri Dan Costin Bengescu si Iosif Kadas si arestul la domiciliu in cazul lui Jenica Poenaru si al lui Sorin Ion Iacob, implicati si ei in dosarul retrocedarilor ilegale, relateaza ziare.com


Decizia a fost luata vineri dimineata de Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), care a admis astfel contestatia celor doi magistrati la masura controlului judiciar, arata B1 TV.

Instanta suprema a hotarat, pe 17 octombrie, ca judecatorii Andras si Uta sa fie cercetati sub control judiciar, respingand cererea Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) de a-i aresta preventiv pe cei doi.

 

CITITI SI: ICCJ: Fostul deputat PSD Viorel HREBENCIUC, ARESTAT PREVENTIV pentru 30 de zile


Ordog Lorand Andras si Gabriel Uta sunt acuzati de abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave. Ei au facut parte dintr-un complet al Tribunalului Covasna care ar fi emis hotarari judecatoresti in defavoarea Romsilva, dar in favoarea omului de afaceri Paltin Sturdza, arestat preventiv in acest dosar. El este cel care ar fi beneficiat in mod fraudulos de peste 43.000 de hectare de teren forestier din judetul Bacau.
 

Pentru Paltin Sturdza ar fi intervenit mai multe nume importante de pe scena politica, printre care fostul deputat PSD Viorel Hrebenciuc, care se afla si el dupa gratii. Hrebenciuc ar fi primit mita pentru "ajutorul" acordat, pe care fiul sau Andrei Hrebenciuc, si el in arest preventiv, l-ar fi ajutat sa o ascunda prin intermediul unui offshore.

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22