DOSARUL MICROSOFT. Adriean Videanu, despre acuzatiile lui Gabriel Sandu: NU am avut nicio legatura cu initierea si derularea contractului. RESPING orice asociere a mea cu Dosarul Microsoft

T.d. | 20.01.2015

Pe aceeași temă

Adriean Videanu reactioneaza la acuzatia potrivit careia ar fi primit bani din contractul cu Microsoft. Intr-un comunicat de presa, Videanu respinge acuzatiile. “Nu am avut niciun fel de legatura cu initierea si derularea contractului”, sustine fostul ministru. Reactia vine dupa ce fostul ministru al Comunicatiilor in Guvernul Boc, Gabriel Sandu, ar fi declarat la DNA ca o parte din banii primiti ca spaga in dosarul Microsoft ar fi ajuns si la fostii ministri Adriean Videanu si Radu Berceanu, precum si la Roberta Anastase.


Comunicatul integral:

Resping categoric orice asociere a numelui meu cu Dosarul Microsoft. NU am avut niciun fel de legătură, nici măcar tangențială, cu inițierea și/sau derularea contractului în cauză. NU am avut niciodată niciun fel de relații private cu Gabriel Sandu.

Dacă se dovedește că Gabriel Sandu a facut acea declarație la adresa mea, ÎL VOI DA ÎN JUDECATĂ PENTRU CALOMNIE”, sustine Adriean Videanu.


Gabriel Sandu, in prezent arestat preventiv in dosarul Microsoft pentru trafic de influenta si luare de mita, a fost retinut in data de 27 octombrie, dupa multe ore de audieri la sediul DNA.

Procurorii il acuza ca ar fi primit 3 milioane de euro mita pentru a le facilita unor firme incheierea unui acord-cadru de utilizare a licentelor Microsoft.

In acelasi dosar mai sunt arestati preventiv Dorin Cocos, Nicolae Dumitru si primarul din Piatra Neamt, Gheorghe Stefan.
 

Dosar transpartinic

In dosarul Microsoft, DNA a cerut avize pentru urmarirea penala a noua fosti ministri - senatorii Serban Mihailescu si Ecaterina Andronescu, deputatul Valerian Vreme, europarlamentarul Dan Nica, Daniel Funeriu, Alexandru Athanasiu, Mihai Tanasescu, Gabriel Sandu si Adriana Ticau.

Camera Deputatilor a aprobat, in 13 octombrie, cererea de incepere a urmaririi penale a deputatului Valerian Vreme.

Presedintele Traian Basescu a avizat, in 3 octombrie, cererea DNA, pentru fostii ministri Adriana Ticau, Alexandru Athanasiu, Mihai Tanasescu, Gabriel Sandu si Daniel Funeriu.

In 19 noiembrie, Plenul Senatului a avizat inceperea urmarii penale in cazul senatorilor PSD Ecaterina Andronescu si Serban Mihailescu.

Potrivit DNA, persoanele din Guvern, ministere si din societatile implicate in derularea proiectului privind licentele Microsoft pentru scoli ar fi pretins 20 de milioane de dolari din cele 54 de milioane achitate de Executiv in cadrul contractului.

Contractul cadru de inchiriere de licente Microsoft, din 15 aprilie 2004, ar fi fost incheiat in conditii oneroase pentru bugetul de stat, asigurand posibilitatea deturnarii unui discount de circa 47 la suta acordat de Microsoft in considerarea Guvernului si, implicit, permitand plata unor comisioane catre persoanele implicate, sustin anchetatorii.

Directia Nationala Anticoruptie a fost sesizata la data de 5 iunie 2013 de catre Corpul de Control al Primului-Ministru, ca urmare a actiunii de control efectuata la Ministerul pentru Societatea Informationala si la Ministerul Educatiei Nationale, in legatura cu inchirierea de licente educationale.

CITESTE SI:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22