Dosarul in care Firea il acuza de santaj pe Basescu a fost redeschis. In prima zi dupa ce fostul presedinte a ramas fara imunitate

Fara Autor | 30.12.2014

Pe aceeași temă

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a redeschis dosarul în care Gabriela Firea, senator PSD, îl acuză de șantaj pe fostul președinte Traian Băsescu, caz ce fusese închis temporar pentru că șeful statului se bucură, prin Constituție, de imunitate, anunță surse Agerpres.

 

Dosarul a fost reluat pe 22 decembrie, a doua zi după ce Băsescu a devenit simplu cetățean, în prima zi fără imunitate a acestuia.

 

Ancheta fusese suspendată, întrucât Traian Băsescu beneficia de imunitate.

 

Plângerea a fost făcută în luna aprilie, după ce Băsescu a făcut o referire, într-o emisiune televizată, la ilegalități c ear fi fost săvârșite de soțul senatoarei PSD Gabriela Firea.

 

Răspunzând la întrebări privind Comisia parlamentară de anchetă retrocedării terenurilor de la Nana, Călărăşi, unde fiica cea mare a fostului președinte a cumpărat aproape 200 de hectare de teren agricol, Traian Băsescu a spus despre Gabriela Firea, membră a comisiei: “Mai bine ar sta în banca ei şi s-ar ocupa ce se întâmplă pe moşia soţului ei, unde e primar. Că s-ar putea să nu îl mai găsească într-o zi acasă, dacă nu e atentă. Înţeleg că în parohia lui se întâmplă destule lucruri rele”.

 

Declaraţia a fost considerată de senatorul Gabriela Firea şi de politicienii coaliţiei de guvernare drept o încercare de intimidare şi de şantajare.

 

Procurorii ICCJ au început urmarirea penală in rem în dosar, dar au suspendat totul, din cauza imunității lui Traian Băsescu.

 

Nemulțumită de soluție, Firea a cerut discutarea imunității acordate de Constituție șefului statului. În noiembrie, magistrații Curții Constituționale au respins cu unanimitate de voturi sesizarea Instanţei Supreme referitoare la suspendarea urmăririi penale a preşedintelui Traian Băsescu, confirmând imunitatea de care se bucură președintele României.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22