Dosarul GALA BUTE. O parte din banii din spaga ar fi mers catre POSTACI PDL si ai Elenei Udrea. Procurorii vorbesc despre sume de pana la 10.000 de euro pe luna (Stenograme)

T.d. | 20.03.2015

Pe aceeași temă

Confruntarea Elenei Udrea cu denuntatorii sai a relevat plata unor servicii catre PDL Bucuresti din spagile luate in cadrul organizarii galei de box “Bute”. Potrivit stenogramelor publicate in presa, printre serviciile in cauza s-a numarat si plata unor persoane special pregatite pentru a posta mesaje de sustinere pentru Udrea pe internet, fiind vorba despre sume de pana la 10.000 de euro pe luna.

Confruntarile fostei sefe a PMP cu denuntatorii sai au motivat procurorii DNA sa ceara Inaltei Curti prelungirea masurii arestului preventiv fata de Udrea. Informatiile recent aparute, se vorbea despre o geanta cu bani cu 900.000 de euro (presupusa spaga primita de Udrea de la Adrian Gardean), “sponsorizari” si cote de 10% din contracte.

La aproximativ două luni după ce inculpata Udrea Elena Gabriela a primit suma de 900.000 de euro, în contabilitatea partidului (PDL, n.red.) s-au înregistrat 5 donaţii în numerar în valoare totală de 265.000 RON, echivalentul a 50.000 euro, prin intermediul a 5 chitanţe cu numere consecutive, emise pe numele unor persoane care nu recunosc efectuarea acestor donaţii şi ale căror venituri nu le-ar fi permis să deţină asemenea disponibilităţi”, se arată în referatul procurorilor, potrivit Gandul.
 

Bani pentru “postaci”

In alta ordine de idei, procuroii anticoruptie sustin ca fostul administrator al mosiei Elenei Udrea din comuna Nana, Tudor Breazu, alaturi de fosta sefa a CNI, Ana Maria Topoliceanu, ar fi folosit banii din presupuse spagi pentru plata unor servicii in contul PDL Bucuresti si al Elenei Udrea.

Anchetatorii vorbesc despre plata unor asa-zisi “postaci”, anume persoane care se ocupa cu postarea de mesaje favorabile unei persoane, pe internet (site-uri media, forumuri etc.).

Inculpaţii achitau sume care ajungeau uneori la 10.000 euro lunar unui grup de persoane, pentru care foloseau titulatura 'postaci', şi al căror rol era de a posta comentarii sub identităţi fictive pe paginile de internet ale unor ziare sau portaluri de ştiri. Aceste persoane primeau zilnic de la persoana care s-a ocupat de coordonarea echipei de comunicare mesajele pe care trebuiau să le promoveze, după care accesau paginile de internet care le erau indicate si comentau articolele relevante pentru a canaliza opinia participanţilor la aceste discuţii în direcţia dorită. 'Postacii' erau plătiţi în funcţie de numărul comentariilor formulate, pe baza unor statistici ţinute de acest coordonator al echipei de comunicare a organizaţiei PDL Bucureşti, care s-a ocupat exclusiv de comunicarea publică a inculpatei Udrea Elena Gabriela”, explica procurorii, potrivit sursei citate.
 

Replica Elenei Udrea

In replica, echipa de comunicare a fostei candidate la prezidentiale sustine, intr-o postare pe Facebook, ca informatiile publicate sunt “trunchieri si denaturari”.

Elementele invocate în cererea DNA de prelungire a măsurii arestului preventiv reprezintă doar părţi minore ale declaraţiilor făcute la confruntările de ieri. Sunt trunchieri şi denaturări menite să inventeze un narativ public de culpabilizare a Elenei Udrea. Documentul DNA pare să facă parte din categoria "poveşti nemuritoare".

Avem încredere că vor apărea public informaţii care să facă lumină cu privire la conţinutul real al confruntărilor dintre Udrea şi denunţătorii săi. Ar fi fost de dorit ca DNA să prezinte în întregime declaraţiile”, transmite echipa de comunicare a Elenei Udrea, pe Facebook.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22