Dosarul GALA BUTE: Gheorghe NASTASIA, secretar general in Ministerul Turismului in mandatul Elenei UDREA, RETINUT de DNA

P.c. | 03.02.2015

Pe aceeași temă

Procurorii DNA l-au retinut astazi pe Gheorghe Nastasia, fost secretar general in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului in mandatul de ministru al Elenei Udrea, in dosarul "Gala Bute."Stefan Lungu, fost consilier al Elenei Udrea in minister, a fost retinut si el azi dimineata, in acelasi dosar, relateaza Hotnews.

 

In cadrul audierii, cei doi au colaborat cu anchetatorii si au oferit toate detaliile privind indicatiile primite pentru organizarea galei, motiv pentru care DNA va cere instantei arest la domiciliu pentru Stefan Lungu si Gheorghe Nastasia, au declarat surse judiciare citate de Agerpres. 


In acelasi dosar au mai fost retinuti si primarul municipiului Lupeni, Cornel Resmerita, si fostul sef al Federatiei Romane de Box (FRB) Rudel Obreja, urmand a fi prezentati marti la ICCJ cu propunerea de arestare preventiva pentru 30 de zile.

 

CITITI SI: Dosarul GALA BUTE. Stefan Lungu, fostul consilier al Elenei UDREA, RETINUT de DNA


Toti cei patru au fost audiati luni mai multe ore la DNA, alaturi de alte persoane, dupa ce au fost adusi cu mandat in urma perchezitiilor efectuate in acest caz. Alti inculpati au primit control judiciar.

In dosar au fost efectuate perchezitii in 18 locatii situate in Bucuresti si alte patru judete - Ilfov, Prahova, Hunedoara si Gorj.

Perchezitiile au avut loc dupa ce saptamana trecuta DNA a primit rezultatele controalelor dispuse prin Antifrauda fiscala si ANRMAP la firme care ar fi fost 'protejate' de Elena Udrea si cu care avea legatura.

 

CITITI SI: UPDATE Stefan LUNGU, fost consilier al Elenei UDREA, adus cu duba la DNA in dosarul GALA BUTE. Fostul presedinte al FR Box, Rudel Obreja, RIDICAT de procurori si adus la DNA



Procurorii DNA ar fi constatat infractiuni noi de coruptie pentru angajati ai Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, dar si fapte prin care s-au fraudat fonduri ale institutiei, conduse la acea vreme de Elena Udrea, pentru a fi trecute in patrimoniul lui Rudel Obreja si pentru ca acesta sa obtina un credit de la BRD.
 

Tot in acest dosar, procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a cerut sesizarea Senatului, respectiv Camerei Deputatilor, pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale fata de fostii ministri Elena Udrea si Ion Ariton.

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22