Domnul mogul Vantu, consilierul lui Geoana

Andreea Pora 12.03.2009

De același autor

Dupa ce domnul mogul Sorin Ovidiu Vantu a scanat, radiografiat si diagnosticat statul drept slab, un muribund care de abia mai da din picioarele de lut, situatie care, evident, nu-i permite sa-i prinda pe afaceristii care incearca sa-l fure, s-a gandit sa-i dea o mina de ajutor pentru a se intari in lupta cu Traian Basescu. Metoda este deja patentata prin cei 150 de oameni marca Vantu, care activeaza in folosul sau pe unde nici gandul nu poate razbate. De data aceasta, prin voia mogulului, trimisul nu a ramas anonim ci i s-a dat un nume: Cosmin Gusa. Fostul sfatuitor al lui Basescu a fost mutat cu arme, bagaje si firma la Mircea Geoana, camuflat pe moment in "expert in reformarea filialelor PSD din Ardeal".

Domnul mogul Vantu a vrut insa sa fie sigur ca nu arunca banii pe geam, deh, e criza, asa ca a pus de o firma de consultanta politica impreuna cu Gusa. " Vreau sa mai scot niste banuti", a spus hitru mogulul. Viziunea este una de perspectiva, banutii investiti acum ar putea face pui multi in situatia in care consultanta are succes si Geoana iese presedinte. Firma, pe numele sau SOCO Dezvoltare&Management SA, este impartita frateste, Vantu si Gusa detin, fiecare, cite 50 din cele 100 de actiuni nominative, dupa cum scrie Omagazine.

Motivatiile noi echipe de soc de la virful PSD sint diferite, dar scopul comun. Cu nostalgia nevindecata dupa sefia SIE, pe care Basescu i-a refuzat-o nejustificat, dupa cum s-a vazut ulterior numirii marelui guraliv si deontolog Claudiu Saftoiu, Cosmin Gusa si-a conditionat viitoarele nepretuite sfaturi de mult-dorita functie. Asta da "pleasca" pentru domnul mogul Vantu, sa ai jumatate de firma in fruntea SIE nu e de ici de colo. Noul SRL Vantu- SIE ar fi cu adevarat afacerea vietii oricarui mogul. Iar daca treaba nu iese, datoria omului de afaceri este, nu-i asa, sa incerce!

Cit despre Mircea Geoana, e clar ca nevoia de a-l infringe pe Basescu devine tot mai acuta pe zi ce trece, dovada cantitatea de noi prostioare emise in ultime zile, semn singur ca tensiunea arteriala creste. In acest context, nu atit sfaturile lui Gusa s-ar putea dovedi nepretuite, cit jumatatea arvunita din Realitatea TV care i-ar sta la dispozitie. Miscarea are logica. Dan Voiculescu, mogulul cu Antene, dar fara posturi in administratie, s-a suparat rau si ameninta ca-l scoate de Geoana din grila de program. Daca nu va fi asa, oricum nu strica in campanie o televiziune in plus.

De altfel, contractul cu firma Vantu-Gusa si-a dovedit eficienta in cazul opozitiei de la guvernare pe care o face Geoana imprumutului de la FMI. Emisiunea de miercuri a lui Razvan Dumitrescu a fost o mostra de buna functionare a anexei contractului. Sub titlul sugestiv " Amintiri cu FMI", ne-au fost prezentate imagini de la mineriada din 1999 si aratata pe larg scena asediului prefecturii din Brasov de catre muncitori infuriati de neplata salariilor. Mesajul primitiv de simplu si manipulator: mineriadele din 1999 se datorau acordului cu FMI, era insotit de subtitrarea " Cit de costa FMI".

Intrebarea corecta ar fi: citi "banuti" au bagat Geoana si Vantu in noua firma SOCO ( denumirea bine de la SOrin si COzmin) si cam citi vor sa scoata din statul slab?

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22