Documentarul artistic de lung metraj Padurea, de Sinisa Dragin, premiat la Nyon, Elvetia

Redactia | 04.05.2014

Pe aceeași temă

Filmul documentar de lung metraj "Padurea", o productie Romania-Serbia, in regia si scenariul lui Sinisa Dragin, a castigat, vineri seara, Premiul Juriului pentru cel mai inovativ film de lung metraj, la festivalul international de la Nyon, Elvetia.
 
Juriul Festivalului International de la Nyon, Visions du Reel, a acordat premiul, in valoare de 10.000 de franci elvetieni, lui Sinisa Dragin, considerand ca filmul sau de autor, "Padurea", "pornind de de la o stire enigmatica, ne conduce intr-o explorare inventiva si uneori plina de umor, a marii istorii si fictiunii colective. Filmul este martor al complexitatii şi multiplicităţii vocilor care constituie ceea ce noi numim realitate."
 
Filmul "Padurea", semnat de Sinisa Dragin, porneşte de la un fapt real: în 1947, Preşedintele Iugoslaviei Iosip Broz Tito a vizitat pentru prima dată România. Regimul comunist proaspăt instalat, i-a făcut cadou un tablou al marelui pictor român Ion Andreescu, Padurea desfrunzita.
 
 
In anii şaizeci, pe atunci tânarul critic de artă Radu Bogdan a decis să elaboreze o monografie dedicată lui Andreescu, care să includă si o reproducere a tabloului făcut cadou lui Tito.
 
După nenumărate probleme si peripetii, el a obţinut permisiunea să fotografieze tabloul. In momentul in care a fost dat jos de pe perete, iugoslavii au descoperit un microfon. Cineva îl spiona pe Tito...
 
Filmul va avea premiera anul acesta in România.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22