DNA sustine ca Aristotel Cancescu a incercat sa INSTRAINEZE o firma prin care ar fi luat mita. Seful CJ Brasov se considera nevinovat, dar stenogramele IL CONTRAZIC

T.d. | 24.10.2014

Pe aceeași temă

DNA arata in motivarea de contestatie fata de respingerea arestarii preventive a presedintelui Consiliului Judetean (CJ) Brasov, Aristotel Cancescu, faptul ca inculpatul a facut in ultimele doua saptamani demersuri concrete pentru instrainarea unei societati prin intermediul careia primise mita. DNA sustine, in acest sens, ca masura controlului judiciar nu a fost suficienta in cazul lui Cancescu, potrivit Hotnews.

"Masura preventiva a controlului judiciar, mai mult simbolica, i-a oferit posibilitatea ca dupa data de 7.10.2014 sa faca demersuri serioase, concrete, punctuale, pentru a-si instraina firma Canaris, adica sa inlature posibilitatea de a dovedi ca prin aceea firma a primit mita mascata. Sub acest aspect este relevant faptul ca pe ordinea de zi a CNA din 21.10.2014 (...) 'Solicitare cedare licenta audiovizuala: S.C. Canaris SRL Brasov catre S.C. Necom Advertising SRL Brasov pentru postul Mix 2 Brasov’, unde inculpatul Cancescu Adrian Aristotel este actionar, tocmai in scopul de a sustrage probatiunii dovedirea ca prin intermediul acestui post TV a primit mita si (...) intalnirile infractionale aveau loc in sediul acestui post", sustin procurorii DNA.

Procurorii mai remarca faptul ca aceasta cedare formala de licenta de la  SC Canaris SRL Brasov, prin intermediul unei angajate a lui Cancescu, catre SC Necom Advertising SRL Brasov, reprezentata de un alt angajat de-al sau.

Reprezentantii DNA considera totodata ca "privarea de libertate este necesara pentru inlaturarea unei stari de pericol actuale pentru ordinea publica", masura controlului judiciar fiind considerata "formala si ineficienta".

"Practic exercita aceleasi atributii de presedinte de CJ si deci poate continua sa incredinteze contracte acelorasi favoriti si altora", se arata in motivele de contestatie ale DNA fata de respingerea arestarii preventive a inculpatului.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis pe 7 octombrie ca presedintele CJ Brasov, Aristotel Cancescu, sa fie cercetat in stare de libertate, sub control judiciar, intr-un dosar in care este acuzat de DNA pentru fapte de coruptie.

Astfel, In timp ce DNA cere arestarea preventiva a lui Aristotel Cancescu, seful CJ Brasov sustine ca este nevinovat si solicita instantei sa fie scos de sub control judiciar. Totusi, interceptarile telefonice si ambientale il contrazic pe Cancescu.

Citeste stenogramele din acest caz pe stiripesurse.

CITESTE SI:

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22