DNA Perchezitii la locuinta lui Ioan Niculae si la SC Interagro intr-un dosar cu un prejudiciu estimat la peste 2 milioane de euro

P.c. | 23.07.2015

Pe aceeași temă

DNA efectueaza astazi perchezitii la locuinta omului de afaceri Ioan Niculae si la sediul unei firme a acestui, SC Interagro, relateaza Agerpres. Surse judiciare au declarat ca e vorba de un dosar in care se inregistreaza un prejudiciu de peste 2 milioane euro. 


Perchezitiile au loc la domiciliul lui Ioan Niculae, din Zimnicea, la resedinta acestuia denumita generic ''Domeniul Fatana'' (casa de vanatoare), la resedinta din Busteni, la fostul domiciliu al omului de afaceri, care apartine in prezent Adinei Elena Niculae, din sectorul 1 Bucuresti si la sediul si punctul de lucru declarate de SC Intervitt SRL - Zimnicea, sediul SC Interagro SA din Capitala, la punctul de lucru si la sediul aceleiasi firme din Zimnicea. 
 

DNA a anuntat ca procurorii efectueaza joi perchezitii domiciliare in 11 locatii situate in municipiul Bucuresti si in judetele Teleorman si Prahova intr-un dosar privind fapte de coruptie si economice."Procurori din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie, Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie, efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie si economice (evaziune fiscala si spalare de bani), comise in perioada 2008 - 2009. In cursul zilei de 23 iulie, ca urmare a obtinerii autorizarilor legale de la instanta competenta, sunt efectuate perchezitii domiciliare in 11 locatii situate in municipiul Bucuresti si in judetele Teleorman si Prahova, reprezentand sediile unor societati comerciale si domiciliile unor persoane fizice", se arata intr-un comunicat al DNA transmis joi.
 

Sauza s-ar fi constituit in urma unei sesizarii formulate de ANAF - Directia Generala de Administrare a Marilor Contribuabili, prin care semnala aspecte constatate in urma inspectiei la firma Interagro vizand tranzactiile comerciale derulate pe circuitul SC Interagro - Libarom Agri SRL si SC Interagro SA - SC Insomar Cercetari si Marketing Politic SRL, cercetari referitoare la infractiunile de evaziune fiscala si spalare de bani. 

 

CITITI SI: Ioan Nicolae, condamnat la doi ani si sase luni de INCHISOARE CU EXECUTARE, in dosarul Mita la PSD. Decizia este DEFINITIVA


In Raportul de Inspectie Fiscala nr. 64.144/17.12.2012, se arata ca in perioada 2008 - 2009 intre cele doua firme s-au desfasurat mai multe tranzactii comerciale in baza contractului ce avea ca obiect ''realizarea, prelucrarea si implementarea de catre prestator a unor materiale de promovare (prin presa scrisa, machete publicitare, materiale promo, imprimare) si plasarea acestora pe suporturi media''. Surse au mentionat ca se prevedea ca Interagro va achita cu titlul de onorariu 10 milioane euro. 
 

In baza acestui contract, Libarom a emis catre Interagro facturi in valoare totala de 43.131.000 RON, iar in perioada august 2008 - mai 2009 au fost intocmite mai multe procese verbale intre cele doua firme, prin care se atesta scriptic indeplinirea obligatiilor asumate prin contract, au mai explicat sursele. 

 

Conform surselor, Interagro nu justifica prin documente ca serviciile au fost executate, lipsind dovezile privind executarea contractului, si ar fi inregistrat in evidenta contabila, prin nerespectarea reglementarilor, cheltuieli deductibile in suma totala de 36.245.000 RON emise de Libarom Agri SRL. 

 

In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii si din partea Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei. 
 

Omul de afaceri Ioan Niculae se afla in inchisoare dupa ce in aprilie a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucuresti la 2 ani si 6 luni inchisoare cu executare in dosarul "Mita la PSD".

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22