DNA Perchezitii la CJ Ialomita si la Spitalul Judetean intr-un dosar de coruptie in care este vizat Silvian Ciuperca, presedintele CJ

P.c. | 29.10.2014

Pe aceeași temă

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie fac perchezitii la sediile Consiliului Judetean Ialomita si Spitalului Judetean Ialomita, intr-un dosar privind infractiuni de coruptie, in care este vizat si presedintele CJ, Silvian Ciuperca, relateaza Hotnews.

 

Potrivit Agerpres, care citeaza surse judiciare, Ciuperca este cercetat de DNA pentru interventii la seful Agentiei Finantelor Publice Ialomita pentru rezolvarea problemei falimentului fabricii din Tandarei - SC Ultex SA -, dar si la ANAF nivel central pentru mentinerea in functie a directorului AJFP.

 

Sursele mentionate au precizat ca directorul Ultex Tandarei, Vasile Nitescu, i-a solicitat presedintelui CJ Ialomita sa intervina la ANAF pentru a influenta decizia legata de fabrica, aflata in procedura falimentului, in sensul schimbarii avizului negativ cu privire la vanzarea acesteia intr-unul pozitiv.

 

Aceleasi surse au mentionat ca Silvian Ciuperca, beneficiind de parghiile politice si de o buna relationare cu sefii unor institutii publice, a luat legatura cu seful AJFP Ialomita, Petre Tenea, pentru a sustine interesele Ultex, acesta, la randul sau, solicitandu-i presedintelui CJ sa intervina la nivel central pentru a obtine prelungirea numirii pe functia detinuta.

 

Potrivit surselor, Silvian Ciuperca, cunoscand ca SC Ultex SA, fiind in procedura falimentului, nu putea in mod legal sa incheie noi contracte de vanzare-cumparare, i-a solicitat directorului fabricii sa incheie, in fals, un contract de sponsorizare (ulei) a unui liceu, cu o data anterioara (antedatat).

 

UPDATE Potrivit site-ului local Independent Online, Silvian Ciuperca a fost ridicat de la domiciliu.

 

In acest dosar sunt vizati, in afara presedintelui CJ Ialomita, si directori din cadrul Spitalului Judetean Ialomita, cu suspiciuni de fapte de coruptie. Sursele citate precizeaza ca procurorii fac perchezitii si la mai multe firme unde exista suspiciuni de coruptie in legatura cu achizitii publice savarsite de catre functionari ai statului.

 

Potrivit indepdentonline.ro una dintre perchezitiile domiciliare a vizat apartamentul din Tandarei al presedintelui Consiliului Judetean Ialomita, Silvian Ciuperca. Astfel, la orele 06.00, mascatii s-au infiintat la domiciliul presedintelui Ciuperca, in scurt timp acesta fiind coborit si urcat in duba anchetatorilor. Un alt aspect deosebit de interesant este acela ca, alaturi de Silvian Ciuperca, in vehiculul anchetatorilor a urcat si sotia acestuia, Sabina Ciuperca. 

 

Tot potrivit publicatiei locale, percehzitiile de la CJ Ialomita vizeaza si alte licitatii organizate de institutie. In vizorul anchetatorilor au intrat responsabilii Serviciului Achizitii din cadrul Consiliului Judetean Ialomita. 

 

DNA informeaza intr-un comunicat ca Sectia de Combatere a Infractiunilor Conexe Infractiunilor de Coruptie efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie si asimilate celor de coruptie, comise in cursul anului 2014.
 

"In cursul zilei de 29 octombrie 2014, ca urmare a obtinerii autorizarilor legale de la instanta competenta, sunt efectuate perchezitii domiciliare in 30 de locatii situate in municipiul Bucuresti si judetele Ialomita si Calarasi, din care trei sunt institutii publice de interes local iar restul sediile unor societati comerciale si domiciliile unor persoane fizice", se arata intr-un comunicat DNA. 
 

In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii si din partea Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei.

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22