DNA Perchezitii in judetul Teleorman la 3 primarii si un spital. Fostul prefect de Teleorman, vizat de procurori

P.c. | 27.11.2014

Pe aceeași temă

Directia Nationala Anticoruptie efectueaza joi dimineata mai multe perchezitii domiciliare in 13 locatii situate in judetul Teleorman, din care patru sunt institutii publice, iar restul sediile unor societati comerciale si domiciliile unor persoane fizice. Potrivit B1TV, printre institutiile perchzitionate se numara 3 primarii si un spital, iar fostul prefect de Teleorman Teodor Nitulescu ar fi vizat de procurorii anticoruptie, relateaza Hotnews.

 

Ora 11:25 Mediafax relateaza, citand surse judiciare, ca fostul prefect de Teleorman este suspectat de abuz in serviciu.
     

Potrivit unor surse judicare, procurorii Directiei Nationale Anticoruptie fac perchezitii la apartamentul in care locuieste Teodor Nitulescu in Alexandria si la un conac al acestuia, din satul Gresia, comuna Stejaru, judetul Teleorman, imobil izolat, aflat in vecinatatea Asociatiei Vanatorilor si Pescarilor Sportivi Vedea si langa fosta ferma de pui din localitatea Gresia.
 

Anchetatorii perchezitioneaza si Spitalul de Pneumoftiziologie Rosiorii de Vede, precum si primariile comunelor Vedea, Stejaru si Trivalea Mosteni, din judetul Teleorman.
 

De asemenea, au loc perchezitii si la sediul firmei Venus Mob SRL din Bucuresti, la un punct de lucru al societatii, din comuna Nanov, judetul Teleorman, precum si la doua societati din Rosiorii de Vede, ambele controlate de Nitulescu - SC Comixt SA si SC Grup NTIR SRL.
 

Teodor Nitulescu este suspectat de abuz in serviciu, conflict de interese si efectuarea de operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia, atributia sau insarcinarea indeplinita.
 

Potrivit unor documente ale anchetatorilor, Teodor Nitulescu, in calitate de prefect al judetului Teleorman in perioada 2009-2012, a exercitat actiuni de influenta pentru ca Asociatia Vanatorilor si Pescarilor Sportivi (AVPS) Vedea, unde este presedinte, sa obtina dreptul de gestionare a faunei cinegetice din cuprinsul anumitor fonduri cinegetice situate in Teleorman.
 

Nitulescu mai este suspectat ca ar fi intervenit la persoane din conducerea Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Teleorman pentru a fi oprite controale la SC Comixt sau a influenta concluziile controalelor.
 

Fostul prefect ar fi intervenit si persoane din conducerea Garzii Financiare Teleorman pentru a dispune verificari specifice la agenti economici din Teleorman, respectiv SC Adytex Investment SRL, pentru a putea astfel sa obtina informatii privind raportul acestei firme cu o alta societate din Craiova, "activitatea de verificare fiind facuta pentru a crea presiuni asupra societatii in vederea acapararii a 75 la suta din partile sociale ale acestei firme".
 

Anchetatorii sustin ca, in perioada mai 2011 - iunie 2012, cand ocupa functia de prefect, Teodor Nitulescu a efectuat acte de comert incompatibile cu functia la SC Venus Mob SRL si SC Comixt SA Rosiorii de Vede.
 

De asemenea, Teodor Nitulescu mai este suspectat si de presiuni asupra lui Gabriel Nicolae Poncea, cand acesta era director al Clubului Sportiv Scolar Turnu Magurele, pentru anularea unei licitatii castigate de asocierea SC Teldrum SA - SC Hidro Olt SRL si atribuirea ulterioara a contractului privind amenajarea sediului si a salii de sport a clubului catre alta asociere formata din SC Ten Holding SRL si SC Hidro Olt SA, potrivit acelorasi documente.
 

In cazul Spitalului de Pneumoftiziologie din Rosiori de Vede, se fac cercetari pentru abuz in serviciu privind nerespectarea de catre conducerea unitatii sanitare a prevederilor legale referitoare la achizitiile publice prin atribuirea directa a unor contracte de furnizare bunuri si prestari servicii si plata integrala a facturilor catre furnizori anterior livrarii efective a bunurilor sau receptiei serviciilor, favorizand astfel societati controlate de Nitulescu, aflat in functia de prefect al judetului Teleorman la data incheierii contractelor.
 

Teodor Nitulescu, in virsta de 55 de ani, a fost primar al municipiului Alexandria din 1996 si pana in 2001. Din acel an, el a fost prefect al judetului Teleorman, pana in 2004, an in care castigat un mandat de deputat din partea PSD.
 

In octombrie 2009, Teodor Nitulescu a fost numit din nou prefect al judetului Teleorman, fiind eliberat din functie in aprilie 2012, printr-o hotarare de Guvern semnata de premierul de atunci Mihai Razvan Ungureanu. Teodor Nitulescu a candidat la alegerile locale din 10 iunie 2012, din partea Aliantei pentru Teleorman (PDL+PNTCD), pentru functia de presedinte al Consiliului Judetean Teleorman, insa a a pierdut alegerile in fata lui Liviu Dragnea.
 

In iunie 2012, Nitulescu a fast gasit incompatibil de inspectorii ANI, care l-au reclamat si la Parchet pentru conflict de interese, intrucat ar fi atribuit fonduri pentru deszapezirea drumurilor unei societati unde cei doi fii ai sai sunt asociati.
 

In ceea ce priveste activitatea politica, Teodor Nitulescu a fost, pe rand, membru PDSR, membru in Biroul Executiv Judetean, presedintele PDSR Teleorman, presedintele PSD Teleorman, membru in biroul Executiv Central al PSD, presedinte al PC Teleorman, iar in prezent conduce organizatia judeteana a PDL.
 

Potrivit Ziarului Teleormaneanul, din primele informatii ar fi vizat Spitalul de Pneumoftiziologie Rosiorii de Vede, precum si oameni de afaceri si politicieni teleormaneni. Publicatia citata avanseaza numele fostului prefect Teodor Nitulescu, liberalului Eugen Pirvulescu si a lui Iulian Ciorobescu.

 

CITITI comunicatul integral al DNA

 

Procurori din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Sectia de Combatere a Infractiunilor Conexe Infractiunilor de Coruptie efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni asimilate celor de coruptie, comise in perioada 2009 - 2012.

In cursul zilei de 27 noiembrie 2014, ca urmare a obtinerii autorizarilor legale de la instanta competenta, sunt efectuate perchezitii domiciliare in 13 locatii situate in judetul Teleorman, din care patru sunt institutii publice, iar restul sediile unor societati comerciale si domiciliile unor persoane fizice.

In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii si din partea Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei. 

Raportat la actele procedurale efectuate in prezenta cauza, precizam ca, atunci cand imprejurarile vor permite, vom fi in masura sa oferim detalii suplimentare. 

Stirea se actualizeaza

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22