DNA: Liviu Dragnea i-ar fi promis Alinei Bica SPRIJINUL pentru a fi numita PROCUROR GENERAL al Romaniei, in schimbul musamalizarii dosarului lui Ioan Niculae. Dragnea NEAGA

Fara Autor | 14.12.2014

Pe aceeași temă

Vicepremierul Liviu Dragnea i-ar fi promis Alinei Bica, fosta sefa a DIICOT, ca o va sprijini pentru a fi promovat in pozitia de procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), in schimbul musamalizarii dosarului lui Ioan Niculae, potrivit unei ordonante a procurorilor DNA publicata in exclusivitate pe blogul lui Robert Turcescu.
 
Ioan Niculae, se spune in document, "a apelat in cursul anului 2013, prin inetrmediul vicepremierului din Guvernul Romaniei, Dragnea Nicolae liviu, la Bica Alina Mihaela, procuror -sef al DIICOT, pentru solutionarea favorabila a dosarului sau pentru tergiversarea solutionarii pana la interventia prescriptiei.
 
Bica Alina Mihaela, in scopul etrgiversarii solutionarii dosarului penal care il viza pe inculpatul Ioan Niculae, a intervenit la nivelul procurorului de caz care avea in instrumentare pentru ca acesta sa stopeze investigatiile pe care le derula prin care a solicitat date privind utilizatorul unui numar telefonic pe care il folosea Liviu Dragnea.
In schimbul acestui folos, inculpatul Ioan Niculae a oferit inculpatei bica Alina Mihaela suma de 3,5 milioane euro si promisiunea celor doi de sprijinire pentru promovarea acesteia in functia de procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie", mentioneaza procurorii anticoruptie.
 
Pe 15 octombrie anul acesta, DNA a inceput urmarirea penala in rem in acest dosar deschis anul trecut. Acuzatiile aduse sunt de luare de mita, favorizarea infractorului si spalare de bani.
 
 
 
Dragnea neaga orice interventie
 
Presedintele executiv al PSD, vicepremierul Liviu Dragnea, citat de Agerpres, neaga orice interventie a sa pentru numirea Alinai Bica la sefia Parchetului General.
 
 "Am auzit de nu stiu ce acuzatii ca am propus-o eu pe Alina Bica sa fie procuror general. Cui s-o propun si in fata cui sa o sustin? (...) Eu am spus-o si in public atunci si in BPN ca (nu este - n.r.) niciunul dintre noi care sa intervina la Victor Ponta pentru nicio propunere pentru ca nu sunt propuneri politice. Nimeni nu a intervenit la Victor Ponta, nu numai eu. E foarte simplu", a declarat Liviu Dragnea, la Palatul Parlamentului, inainte de sedinta Comitetului Executiv National al PSD, citat de Agerpres.
 
 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22