DNA extinde urmarirea penala fata de Laura Georgescu. Sefa CNA, suspectata de abuz in serviciu si instigare la fals

T.d. | 24.04.2015

Pe aceeași temă

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au dispus extinderea urmaririi penale fata de presedintele Consiliului National al Audiovizualului (CNA), Laura Georgescu, pentru presupuse acte de abuz in serviciu si instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata.

In perioada 2013-2014, sustin procurorii in ordonanta, din functia de presedinte al CNA, Laura Georgescu ar fi instigat la intocmirea unor sesizari cu date nereale in vederea inregistrarii unor lucrari solutionate prin sanctionarea unor posturi de televiziune.

Presedinta CNA Laura Georgescu, posibil urmarind diferite interese de natura personala sau capacitata de entitati juridice din domeniul audiovizualului sau de persoane ce detin diferite functii publice, a impus mai multor functionari din cadrul CNA sa intocmeasca sesizari ce contin date nereale, iar ulterior a sustinut respectivele sesizari false prin demararea unor proceduri administrative care au avut ca finalitate sanctionarea cu amenda a unui numar de sapte posturi TV, unele dintre aceste posturi fiind sanctionate de mai multe ori”, sustin procurorii anticoruptie.

De altfel, mai arata anchetatorii DNA, sesizarile in cauza contineau date false privitoare la identitatea persoanei care a facut sesizarea sau momentul sesizarii.

In continutul unei astfel de sesizari”, argumenteaza procurorii anticoruptie, “au fost inserate abaterile pe care a considerat presedintele CNA, Laura Georgescu, ca ar fi suficiente pentru a putea sustine ulterior sanctionarea respectivului post, chiar daca in unele situatii faptele erau mai vechi si ar fi putut fi prescrise”.

Laura Georgescu, mai sustine DNA, “pastra aparenta de legalitate” in privinta sesizarilor, ea printand actele ce contineau date nereale si inregistrandu-le astfel incat sa para ca erau preluate de pe email-ul institutiei.

Asta in conditiile in care sesizarile “in mod evident nu erau transmise pe email, insa reprezenta modalitatea prin care Laura Georgescu pastra aparenta de legalitate a acestor sesizari”.

Un alt aspect rezultat in timpul urmaririi penale este acela ca, in cazul unora dintre aceste sesizari false, momentul conceperii lor si al inregistrarii este anterior derularii efective a programului in legatura cu care se reclama abaterea de la legea audiovizualului”, mai explica procurorii anticoruptie.

Astfel “este evident ca se urmarea grila, se stabilea care program ar putea fi sanctionabil si se proceda la redactarea sesizarii, insa din neglijenta nu se modifica ora si ramanea mentionata ora redactarii care, asa cum s-a precizat, era anterioara difuzarii respectivului program”, mai explica Directia Nationala Anticoruptie.

De altfel, nu este prima extindere a urmaririi penale fata de Georgescu. In 2 aprilie, DNA extindea masura penala fata de sefa CNA, sub suspiciunea de abuz in serviciu si instigare la fals in inscrisuri.

Tot in 2 aprilie, Laura Georgescu era audiata la sediul DNA intr-un dosar privind interventii pentru licenta Giga TV. In aceasta cauza sunt urmariri penal, alaturi de sefa CNA, fostul deputat PSD Viorel Hrebenciuc, fostul primar din Piatra Neamt, Gheorghe Stefan si fostul membru al CNA, Narcisa Iorga.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22