DNA deschide un nou dosar pe numele Elenei Udrea, pentru un credit luat de la BRD

P.c. | 15.05.2015

Pe aceeași temă

DNA a deschis un nou dosar pe numele Elenei Udrea, in legatura cu un credit luat de la BRD. Udrea ar fi luat un credit de 3 milioane de euro, care ar fi fost girat cu un teren supraevaluat. Procurorii de la DIICOT si-au declinat competenta in favoarea DNA, in 4 martie, relateaza Hotnews.


Numele Elenei Udrea apare in dosarul creditelor ilegale luate de la BRD, in care procurorii DIICOT i-au pus sub acuzare vineri pe omul de afaceri Adrian Sarbu si pe fostul senator Sorin Rosca Stanescu.
 

Elena Udrea declara in 2010, la HotNews-RFI, ca nu poate dormi din cauza grijilor provocate de acest credit. "Nu mai dorm din cauza ratei la banca. Cred ca, per total, rata ajunge la vreo…nu as vrea sa spun o cifra ca o sa calculeze cineva si o sa iasa, nu stiu…Eu platesc la finalul acestui an si platesc dobanda legala, habar n-am cat este, dar platesc o suma, creditul plus dobanda", spunea Udrea, pe atunci ministru al Dezvoltarii regionale si Turismului.


Adrian Sarbu si Sorin Rosca Stanescu au fost adusi vineri la sediul DIICOT pentru a fi audiati intr-un dosar de fraude bancare, in care sunt suspectati de inselaciune si spalare de bani, dupa ce au luat credite de la o sucursala a BRD fara a mai inapoia banii.

 

CITITI SI: DIICOT Adrian Sarbu si Sorin Rosca Stanescu, audiati intr-un nou dosar


Potrivit DIICOT, prejudiciul retinut in sarcina lui Adrian Sarbu este de 4 milioane de dolari iar in cazul lui Sorin Rosca Stanescu prejudiciul este de 3 milioane de euro.

In prezent, Adrian Sarbu este arestat in alt dosar, respectiv cel de evaziune fiscala de la Mediafax, iar Sorin Rosca Stanescu se afla in penitenciar, el fiind condamnat in dosarul 'Rompetrol'.

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22