Discutie telefonica Iohannis-Timofti. Vizita presedintelui roman la Chisinau a fost AMANATA

T.d. | 19.01.2015

Pe aceeași temă

Vizita de stat a presedintelui Klaus Iohannis in Republica Moldova a fost amanata. Programata initial pentru 22-23 ianuarie, vizita va avea loc “in perioada imediat urmatoare instalarii noului guvern” de la Chisinau, potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale.

Iohannis a vorbit la telefon, luni, cu omologul sau moldovean, Nicolae Timofti. Discutia a avut in vedere o “analiza a contextului politic postelectoral din R. Moldova”, se arata in comunicat. Cei doi sefi de stat au vorbit si despre negocierile purtate in vederea formarii unui nou Guvern.

(Klaus Iohannis si Nicolae Timofti)

Domnul Președinte Iohannis i-a mulțumit domnului Președinte Timofti pentru prezentarea circumstanțelor politice actuale și și-a exprimat din nou speranța că un guvern puternic, reprezentativ și cu o agendă europeană fermă va putea fi votat în cel mai scurt timp de către noul Parlament de la Chișinău”, mai transmite Administratia Prezidentiala.

Ambii înalți oficiali au opinat că alegerea conducerii Parlamentului și validarea unui guvern la Chișinău vor asigura condițiile unui dialog politic cuprinzător și pragmatic, orientat spre susținerea parcursului european al Republicii Moldova”, mai arata sursa citata.

Secretarul general al Administraţiei Prezidenţiale de la Chişinău, Ion Păduraru, a precizat, vineri, pentru publicaţia deschide.md că vizita preşedintelui român, Klaus Iohannis, a fost amânată, aceasta urmând să fie reprogamată, potrivit Mediafax.

Preşedintele României urma să se întâlnească cu omologul său, Nicolae Timofti, cu liderii politici, iar în funcţie de cum evoluau lucrurile în sfera politica, acesta planifica să se întâlnească şi cu preşedintele Parlamentului şi cu premierul nou ales, mai scria deschide.md la acel moment.

Formaţiunile politice proeuropene de la Chişinău nu au reuşit încă să ajungă la un acord după alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22