Directorul SIE, Teodor Melescanu: Presedintele Basescu a cerut informatii despre ofiterii acoperiti

T.d. | 19.09.2014

Pe aceeași temă

Directorul Serviciului de Informatii Externe (SIE), Teodor Melescanu, sustine ca presedintele Traian Basescu i-a cerut informatii cu privire la ofiterii acoperiti, conform  Ziare.com .

Intrebat de jurnalisti daca presedintele sau cineva de la Administratia Prezidentiala i-a cerut o lista cu ofiterii acoperiti, Melescanu mai intai a confirmat, apoi a negat.

"Da, au fost diverse discutii (cu Traian Basescu - n.red.) legat de aceasta tema. Am inteles ca e o preocupare a presedintelui legata de obligatiile care ii revin in ceeea ce priveste numirea de ministri si de membri ai guvernului (...) Am sustinut ca exista o reglementare juridica foarte clara si ca in consecinta nu avem posibilitatea sa facem asemenea lucruri", a spus Melescanu.

Directorul SIE a respins categoric ideea ca presedintele ar fi avut de la SIE informatii despre un posibil ofiter acoperit in randul candidatilor la presedintie.

"Declaratiile presedintelui, din cate am inteles, s-au facut pe alte teme, nu pe dovezi scrise sau pe documente care oricum ar fi avut un caracter care nu permitea folosirea lor in relatie cu presa. Daca a fost bine sau rau o sa vedem in perioada urmatoare (...) La aceasta lista (cu numele ofiterilor sub acoperire, n.red.) are acces un numar limitat de persoane pentru ca ea consituie secret de stat, potrivit legii, si evident ca orice deconspirare constituie infractiune si se pedepseste", a atras atentia seful SIE.

CITESTE SI: Traian Basescu: Candidatii la prezidentiale sa spuna daca au fost OFITERI ACOPERITI ai serviciilor secrete

De asemenea, Melescanu a negat ca un prezidentiabil ar putea raspunde la o "dubla comanda", asa cum a declarat Traian Basescu.

"Dubla comanda nu poate exista. Toate serviciile de informatii sunt sub autoritatea politicului, nimeni nu face ce-l taie capul", a mai spus Teodor Melescanu.

Totodata, Teodor Melescanu a punctat ca luni va face un anunt cu privire la o eventuala implicare in cursa prezidentiala

Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a declarat in 9 septembrie 2014 ca in randul candidatilor la alegerile prezidentiale din aceasta toamna exista oameni care au lucruri ascunse in CV-uri. Seful statului le-a recomandat acestora “sa-si completeze in CV daca au fost cumva ofiteri acoperiti sau nu”. Basescu a avertizat ca, in caz contrar, se va vedea obligat sa faca public un nume. Declaratia a starnit un scandal public in care au fost atrasi toti candidatii la prezidentiale, suspiciunile fiind manifestate in toate taberele.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22