Din Turcia, premierul Ponta isi promoveaza Codul Fiscal: Adversarii independentei noastre economice sunt in stare de orice ca sa blocheze masurile

T.d. | 04.07.2015

Pe aceeași temă

Dupa ce ministrul de Finante Teodorovici a anuntat saptamana trecuta ca Bucurestiul nu a ajuns la un acord cu reprezentantii Comisiei Europene in privinta noului Cod Fiscal, premierul Victor Ponta lauda initiativa Guvernului pe care il conduce.

Saptamana trecuta, ministrul Finantelor Eugen Teodorovici a anuntat ca reprezentantii Comisiei Europene nu au ajuns la un acord cu autoritatile romane in privinta Codului Fiscal.

In plus, mai arata oficialul roman, Fondul Monetar International nu va mai efectua vizita de evaluare programata in iulie pentru ca va avea deja concluziile misiunii Comisiei Europene.

"Pe un un singur punct nu ne-am inteles: Codul Fiscal. O sa fie intalnirea de la Ecofin din 14 iulie, reuniunea ministrilor de Finante, iar Fondul Monetar International desigur nu o sa vina (in iulie - n.r.) pentru ca deja are concluziile din partea Comisiei Europene", a precizat Eugen Teodorovici, la finalul discutiilor cu reprezentantii misiunii Comisiei Europene.

Ministrul a spus ca ingrijorarea Comisiei este legata de impactul bugetar pe care Codul Fiscal il va avea, incepand de anul viitor.

CITESTE SI: Acordul Romaniei cu FMI si Comisia Europeana trebuie sa continue. Isarescu (BNR): Sa aratam partenerilor ca nu mergem din sant in sant

In ciuda situatiei prezentate de unul din ministrii cabinetului pe care il conduce, premierul Ponta continua sa isi promoveze initiativa fiscala.

Codul Fiscal a fost adoptat prin consens politic (votat de toate partidele) și prin cea mai ampla consultare cu mediul de afaceri (în special Coaliția pentru Dezvoltarea României)!

 

 

Update - Codul Fiscal a fost adoptat prin consens politic (votat de toate partidele) și prin cea mai ampla consultare cu...

Posted by Victor Ponta on Thursday, July 2, 2015

 

Cred că în acest moment toți adversarii dezvoltării, prosperității și independenței noastre economice sunt în stare de orice ca să blocheze aplicarea măsurilor din Cod! Fac un apel la toți românii de bună credință să facem front comun împotriva oricăror asemenea tentative evident împotriva interesului nostru ca țara și societate!”, scrie Ponta pe Facebook, din Turcia.

De altfel, surse aparute in piata la finalul lui iunie indicau faptul ca presedintele Iohannis ia in calcul retrimiterea Codului Fiscal in Parlament, la presiunile Bruxellesului.

"Iohannis este tentat să nu promulge noul Cod Fiscal şi să-l reîntoarcă în Parlament cu cerere de reexaminare pe motiv că nu respectă Tratatul de aderare la Uniunea Europeană", mai spun sursele citate, care afirmă că totul porneşte de la scăderea TVA la 19%.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22