DIICOT: Traian Berbeceanu, trimis in judecata sub acuzatia de luare de mita

T.d. | 16.07.2014

Pe aceeași temă

Traian Berbeceanu, fostul şef al Brigazii pentru Combaterea Crimei Organizate (BCCO) Alba Iulia a fost trimis în judecată, miercuri, de DIICOT. Berbeceanu este acuzat ca ar fi luat mita o masina in valoare de 20.000 euro, de la doua persoane cercetate, pentru a le furniza informatii din dosare, conform Mediafax.

Berbeceanu mai este acuzat de sprijinire a unui grup infracţional organizat, fals în declaraţii, spălare a banilor, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi complicitate la infracţiunea de delapidare, toate în concurs real de infracţiuni, cu aplicarea legii penale mai favorabile.

Potrivit DIICOT, în 2011, în calitate de ofiţer de poliţie judiciară cu gradul profesional de comisar şef şi având funcţia de şef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Alba Iulia, pe fondul sprijinirii grupului infracţional organizat din care făceau parte Gheorghe Rusu, Dorin Eugen Ioan Cupeţiu şi alte persoane, a primit un autoturism marca Volkswagen Passat. Maşina, în valoare de aproximativ 20.000 de euro, a fost primită de la soţii Gheorghe şi Anca Rusu, iar Berbeceanu urma să le furnizeze celor doi date şi informaţii privitoare la cercetarea acestora, a firmei SC Uranus Junior 2003 SRL, a altor persoane din aceeaşi grupare criminală în cauze penale sau în legătură cu dispunerea efectuării unor percheziţii domiciliare ori a altor măsuri procesuale.

Pentru disimularea adevăratei naturi a circulaţiei maşinii, s-a creat aparenţa transmiterii către Traian Berbeceanu a autoturismului, în baza unei convenţii oneroase translative de proprietate, deşi, în realitate, autoturismul i-a fost oferit de cei doi soţi. Astfel, ei au falsificat un contract de vânzare-cumpărare pentru a crea aparenţa unei vânzări a maşinii, motiv pentru care fostul şef al BCCO Alba Iulia este acuzat şi de fals în înscrisuri sub semnătură privată. În plus, Berbeceanu nu a trecut nici în declaraţia de avere faptul că deţine această maşină, motiv pentru care va fi judecat şi pentru fals în declaraţii.

"În perioada mai - octombrie 2012, având calitatea de ofiţer de poliţie judiciară şi funcţia de şef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba, a divulgat inculpatului Cupeţiu Dorin Eugen Ioan, prin intermediul inculpatului Rusu Gheorghe, împrejurarea că în data de 10 mai 2012 se vor efectua percheziţii (în dosarul nr.71/D/P/2011 instrumentat la nivelul DIICOT - Serviciul Teritorial Alba-Iulia) la domiciliile inculpaţilor Cupeţiu Dorin Eugen Ioan, Balint Dan, Udrea Călin şi Şionei Dorin. Din probele administrate a rezultat că, ulterior, inculpatul Berbeceanu Traian, în mod direct şi personal, a divulgat inculpatului Cupeţiu Dorin Eugen Ioan faptul că se vor efectua în acelaşi dosar percheziţii la domiciliul inculpatului Cupeţiu Dorin Eugen Ioan în data de 08 octombrie 2012, precum şi alte date confidenţiale privind obiectul şi existenţa acestui dosar penal", conform DIICOT.

În cadrul aceluiaşi dosar au mai fost trimise în judecată alte patru persoane, între care cei doi soţi care i-au dat maşina în valoare de 20.000 de euro, precum şi firma administrată de soţii Gheorghe şi Anca Rus.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22