Despre Iohannis si religia in scoli: Un om intransigent dar foarte atent

A.g | 05.03.2015

Pe aceeași temă

Klaus Iohannis, era o persoana "intransigenta" cu profesorii care nu stiau sa predea religie insa era "foarte atent" cu cei care o impuneau drept " materie de excelenta in scoli", isi aducea aminte preotul Constantin Necula pentru Gandul, citat de ziare.com

 


Preotul Constantin Necula si-a adus aminte de perioada in care era profesor de limba italiana la colegiul Gheorghe Lazar, atunci cand presedintele Iohannis era inspector scolar.



"Cand era inspector general, a avut o atitudine intransigenta fata de profesorii care nu stiau sa predea religie, dar extrem de atenta pentru cei care au reusit sa impuna ora de religie ca ora de excelenta in scoli. Pentru ca sunt scoli in Romania, si trebuie sa recunoastem si asta, in care ora de religie este de excelenta", a povestit parintele Necula.

 

CITITI SI: Patriarhul Daniel: Ora de religie nu poate fi inlocuita cu nicio alta stiinta


 

Constantin Necula, care este si consilier al mitropolitului Ardealului, Laurentiu Streza, a vorbit si despre decizia Curtii Constitutionale in ceea ce priveste ora de religie in scoli.

"Trebuie sa respectam decizia Curtii Constitutionale, trebuie sa participam cu bucurie la renasterea unei noi ore de religie in scoli, de abia acum avem cu adevarat un invatamant confesional in Romania", a mai spus preotul.

Curtea Constitutionala a decis, in 12 noiembrie 2014, ca obligatia de a face cerere pentru ca un elev sa nu participe la ora de religie, prevazuta in Legea Educatiei, este neconstitutionala, oficiali ai Curtii precizand ca, urmare a hotararii, o astfel de solicitare va trebui facuta doar de cei care vor sa studieze disciplina.

CCR arata, in motivarea deciziei, ca oferta educationala pentru aceasta disciplina este de natura sa afecteze libertatea de constiinta.

 

CITITI SI: Ministrul Invatamantului: 1.405.883 elevi au optat pentru disciplina Religie, până ieri

 

Elevii vor putea face solicitare pentru participarea la ora de religie o singura data pe ciclu de invatamant - primar, gimnazial si liceal, exceptie facand anul scolar 2015-2016, cand isi vor exprima optiunea indiferent de anul de studiu.



Data de vineri, 6 martie, este ultima zi in care parintii elevilor care doresc sa studieze religia la scoala mai pot depune cereri in acest sens la institutiile unde invata copiii lor. Cererile sunt valabile doar pentru acest semestru, din toamna oficialii din Ministerul Educatiei urmand sa stabileasca o alta varianta. 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22