Deputatul PC Ion Dinita evita arestul preventiv, dupa ce sedinta Camerei Deputatilor a fost suspendata din lipsa de cvorum

T.d. | 20.10.2014

Pe aceeași temă

Sedinta Plenului Camerei Deputatilor in care trebuia luata o decizie in privinta ridicarii imunitatii deputatului PC Ion Dinita a fost suspendata din lipsa de cvorum. Dinita este cercetat pentru acuzatii de coruptie in dosarul presedintelui Consiliului Judetean Brasov, Aristotel Cancescu, potrivit Ziare.com.

Doar 115 deputati se mai aflau in sala in momentul in care ar fi trebuit sa inceapa votul asupra ridicarii imunitatii lui Ion Dinita.

DNA cere arestarea deputatului Ion Dinita. Comisia Juridica a dat aviz negativ pentru cererea procurorilor anticoruptie cu 9 voturi "pentru" si 13 "impotriva". Avizul este consultativ, iar forul care decide ridicarea imunitatii este Camera Deputatilor.

Potrivit procurorilor, firma deputatului PC Ion Dinita ar fi obtinut contracte preferentiale de la CJ Brasov, de peste 7,6 milioane de euro, fapt pentru care deputatul este acum cercetat pentru dare de mita si complicitate la abuz in serviciu.

Averea lui Dinita este una dintre cele mai mari in politica romaneasca, acesta avand cincisprezece case si apartamente in tara, dar si in Marea Britanie. Dinita detine 40 de terenuri si doua masini. In declaratia de avere, acesta a mai trecut bijuterii in valoare de 90 de mii de euro, conturi si depozite bancare in care sunt aproape 80 de mii de euro. Ion Dinita este implicat ca actionar in alte sase firme.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22