Deputatul Ion Dinita va fi cercetat sub CONTROL JUDICIAR

T.d. | 20.11.2014

Pe aceeași temă

Judecatorii Inaltei Curti au decist, joi, ca deputatul PC Ion Dinita sa fie cercetat sub control judiciar. Dinita este implicat in dosarul sefului suspendat al Consiliului Judetean (CJ) Brasov, Aristotel Cancescu, privind atribuirea ilegala a unor contracte catre autoritatea locala, potrivit Mediafax.

Judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) au respins joi cererea DNA de arestare preventiva a deputatului, urmand ca el sa fie cercetat in libertate, sub control judiciar, potrivit Hotnews.

Procurorii DNA au cerut arestarea parlamentarului, după ce, săptămâna aceasta, au obţinut avizul Camerei Deputaţilor în acest sens.

Informatia a fost confirmata de avocatul lui Dinita, Gheorghita Mateut. Decizia instantei nu este definitiva.

Deputatul PC Ion Dinita este cercetat pentru complicitate la abuz in serviciu si dare de mita in dosarul sefului suspendat al Consiliului Judetean (CJ) Brasov Aristotel Cancescu, dupa ce CJ Brasov ar fi fost prejudiciat, in urma platilor nelegale facute firmei parlamentarului, cu peste 7,6 milioane de euro.

In documentele din dosar, obtinute de Mediafax, anchetatorii arata ca firma SC Gotic SA, a deputatului Dinita, era una dintre firmele "de casa" ale CJ Brasov, "calitate" rezultata din numarul contractelor atribuite, modalitatea de atribuire, cu modificarea ulterioara a pretului, precum si din continutul convorbirilor interceptate cu autorizarea instantei in cauza.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22