Delegatie FMI-Banca Mondiala-Comisia Europeana, la Palatul Victoria. Intrevedere cu premierul Ponta si ministrul Finantelor Teodorovici

T.d. | 25.05.2015

Pe aceeași temă

O delegatie a Fondului Monetar International (FMI), Bancii Mondiale si Comisiei Europene a fost primita, luni, la Palatul Victoria. Discutiile cu premierul Victor Ponta si ministrul de Finante Eugen Teodorovici au durat aproximativ o ora.

Misiunea internationala a ajuns in 19 mai la Bucuresti si urmeaza sa se incheie marti. Delegatia a avut in vedere discutii tehnice cu privire la Codul Fiscal si stadiul aplicarii masurilor cuprinse in programul semnat cu institutiile financiare internationale, potrivit Agerpres.

Urmatoarea vizita a misiunii este programata pentru finalul lunii iunie. Potrivit ministrului Finantelor, a fost vorba despre “o misiune tehnica”.

Eu sper sa fie o misiune de succes la final, astfel incat sa putem readuce in discutie programul cu FMI, Comisia Europeana si cu Banca Mondiala. Am avut chiar saptamana aceasta la Bruxelles o participare la Consiliul de Ministri ai Finantelor, ECOFIN, unde am reiterat faptul ca Romania este angajata ferm in a readuce in discutie acest program si a-l inchide cu succes in septembrie”, spunea Eugen Teodorovici acum zece zile.

Oficialul roman a mai subliniat nevoia de relaxare fiscala in economia romaneasca, precizand ca scopul misiunii e de a discuta fiecare masura din Codul Fiscal.
 

Privatizarile si politica fiscala, pe agenda discutiilor

Misiunea tehnică a FMI și a Comisiei Europene s-a întâlnit sâmbătă cu miniștrii Transporturilor și Economiei și alți reprezentanți ai Guvernului Ponta, pentru a discuta întârzierile din programul de privatizare asumat și impactul scăderilor de taxe şi impozite propuse în noul Cod Fiscal.

"Din punctul meu de vedere, Ministerul Transporturilor nu are probleme decât rezonabile, să spunem. Nu am finalizat procesul de privatizare al CFR Marfă, suntem într-o nouă procedură, avem alte angajamente vizavi de arierate, vizavi de creanţe, cum le rezolvăm, dar lucrurile cred că sunt până în acest moment pozitive. Am discutat chestiuni legate de privatizări, am stabilit şi nişte tinte mai largi, dar urmează ca aceste lucruri să le fixăm la sfârşitul lunii iunie complet", a declarat  Ioan Rus, la finalul întâlnirii cu reprezentanții FMI. 

Una dintre principalele probleme discutate la București de echipa FMI – CE – BM, a fost aceea a impactului pe care noul Cod Fiscal îl avea asupra veniturilor la bugetul de stat, ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, fiind cel care trebuie să îi convingă delegația creditorilor internaționali că Executivul poate acoperi ”găurile” produse de aceste măsuri.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22