Decizia Justitiei, in cazul copilului omorat de maidanezi: trei ani de inchisoare cu suspendare si 2,4 milioane de euro daune. Decizia nu e definitiva

T.d. | 29.05.2015

Pe aceeași temă

Judecatoria Sectorului 2 a decis, vineri, condamnarea administratorului firmei care detine terenul unde un copil a fost omorat de caini maidanezi, in 2013, la trei ani de inchisoare cu suspendare. Instanta l-a gasit vinovat pe Constantin Ciorascu de ucidere din culpa. De asemenea, judecatorii au dispus plata de daune in valoare de 2,4 milioane de euro. Decizia nu este definitiva.

Constantin Ciorascu este actionarul si administratorul firmei SC Tei Rezidential SRL, care detine terenul pe care a fost ucis Ionut Anghel, potrivit Ziare.com.

De asemenea, instanta a condamnat Administratia Domeniului Public Sector 2 Bucuresti la plata unei amenzi penale de 300.000 lei pentru savarsirea infractiunii de ucidere din culpa, aceeasi suma urmand sa achite si SC Tei Rezidential SRL Bucuresti.

Daunele dispuse de Justitie vor fi platite de ADP Sector 2 Bucuresti, SC Tei Rezidential SRL Bucuresti si Constantin Ciorascu in solidar, dupa cum urmeaza: 600.000 euro cu titlu de daune morale catre partea civila Ion Valentin Anghel (tatal lui Ionut), 600.000 euro cu titlu de daune morale catre partea civila Felicia Andreea Felicia (mama lui Ionut) si 1,2 milioane euro cu titlu de daune morale catre Andrei Anghel (fratele mai mare al lui Ionut).

Magistratii au mentinut sechestrul asigurator asupra bunurilor imobile ale firmei SC Tei Rezidential SRL, pana la concurenta sumei de 1,7 milioane euro.

Pe 2 septembrie 2013, o femeie a sunat la 112 si a spus ca si-a pierdut in Parcul Tei din sectorul 2 al Capitalei unul dintre cei doi nepoti, acestia avand patru (Ionut Anghel) si, respectiv, sase ani (Andrei Anghel).

La scurt timp, copilul de sase ani a venit la bunica lui si i-a spus ca Ionut este incoltit de caini. Ulterior, femeia a gasit baiatul mort.

Procurorii de la Parchetul General au acuzat ADP Sector 2 ca nu a luat masuri corespunzatoare de imprejmuire/delimitare a zonei amenajate a Parcului Tei de terenul viran aflat in imediata vecinatate, fapt care a permis trecerea celor doi minori intr-o zona salbatica si a creat conditiile pentru intrarea acestora pe un teren privat neingradit, pazit de sapte caini, al caror atac a condus la decesul copilului.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22