Dean Thompson, insarcinatul cu Afaceri al SUA la Bucuresti: Institutiile care aplica legea trebuie sa fie INDEPENDENTE

P.c. | 02.03.2015

Pe aceeași temă

Dean Thompson, Insarcinatul cu Afaceri al Statelor Unite ale Americii la Bucuresti,  a declarat ca este extrem de important ca tarile UE si tarile NATO sa se gandeasca la lupta contra coruptiei si sa intareasca statul de drept. Thompson considera ca Romania transmite un semnal important in aceasta privinta deoarece a inceput sa cerceteze cazuri in care sunt implicate persoane care au detinut functii foarte inalte, relateaza ziare.com


"Este o componenta importanta a parteneriatului nostru cu Romania si continuam sa lucram la asta. Cred ca e o problema prioritara pentru Romania, o problema la care lucreaza. In ultimii ani am vazut ca si-a intarit institutiile de aplicare a legii. Cauta metode de a elimina coruptia, iar noi trebuie sa sustinem asta si sa colaboram acolo unde e posibil", a adaugat acesta.

 

CITITI SI: Dean THOMPSON, insarcinatul cu afaceri al SUA: Guvernul Romaniei sa isi coordoneze eforturile de a lupta impotriva CORUPTIEI cu cele de promovare a bunei GUVERNANTE CORPORATIVE

 

Thompson a adaugat ca SUA va incuraja ca autoritatile sa cerceteze fara interventii din exterior. "In primul rand, nu se cuvine sa comentez cazuri specifice. Dar in cea ce priveste directia generala, noua ni se pare importanta independenta constanta a tuturor institutiilor de aplicare a legii. Politie, procuratura, toate aceste institutii trebuie sa poata investiga, sa-si faca treaba fara amestec din exterior si in mod impartial. Vom continua sa incurajam asta si sa cautam metode de a intari asta", a punctat Insarcinatul de Afaceri al Statelor Unite ale Americii la Bucuresti.
 

El a precizat anchetare unor cazuri in care sunt implicate persoane care au ocupat functii foarte inalte inseamna ca tara noastra transmite un mesaj si ca arata ca poate se schimba ceva."Daca aceste acuzatii sunt confirmate de procesul legal, atunci trebuie sa existe consecinte. E important ca oamenii sa aiba mai multa incredere, sa distinga intre bine si rau", a continuat Thompson. 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22