David CAMERON: Separarea Scotiei de Marea Britanie va reprezenta un DIVORŢ DUREROS

P.c. | 16.09.2014

Pe aceeași temă

David Cameron, premierul britanic, aflat intr-o vizita in Scotia, a avertizat că victoria celor care susţin independenţa Scoţia, va avea consecinte importante. "Ne este mai bine împreună", a conchis Cameron, reluând sloganul campaniei unioniste: "Votaţi pentru ca să rămânem împreună (...), votaţi pentru a ne salva Marea Britanie", relateaza Mediafax.

 

"Vă rog, nu destrămaţi această familie", le-a spus Cameron alegătorilor, într-o ultimă pledoarie, susţinută în portul petrolier Aberdeen, în vederea evitării destrămării Marii Britanii, în contextul în care sondajele anunţă un rezultat strâns. "Nu va fi posibilă o întoarcere, o a doua şansă", a subliniat liderul conservator, într-un discurs deosebit de voluntarist şi plin de pasiune.

 

"Dacă Scoţia votează «da» (pentru independenţă), Marea Britanie se va destrăma, iar drumurile noastre se vor despărţi pentru totdeuana", a adăugat el.

 

CITITI SI: David Cameron efectueaza o vizita în Scoţia pentru a sustine tabara pro-unionista

 

"Acum ştiu că numeroase persoane din Scoţia au prevăzut să voteze «da»", a spus el. "Ştiu, de asemenea, că tabăra «da» a prezentat o Scoţie care va fi mai bună la toate nivelurile (dacă este independentă)". "Dar, atunci când un lucru pare să fie prea frumos ca să fie adevărat, este pentru că de cele mai multe ori acesta este cazul", a avertizat Cameron.

 

Victoria taberei care susţine independenţa va constitui "un divorţ dureros", a insistat el. "Aceasta va însemna că nu vom mai împărtăşi aceeaşi monedă, că forţele armate pe care le-am construit împreună în cursul secolelor se vor despărţi".

 

"Dacă (tabăra) «nu» câştigă joi, acest lucru va declaşa un program de transfer de puteri vast şi fără precedent" în domeniile politicii fiscale şi a sănătăţii publice, a promis din nou Cameron.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22