Darius Vâlcov il acuza pe Vasile Blaga la DETECTORUL DE MINCIUNI ca a intervenit pentru a da contracte firmei Tehnologica Radion. Blaga: Nu am intervenit niciodata pentru nimeni. O minciuna sfruntata

Cristian Vasilcoiu | 21.05.2015

Pe aceeași temă

Fostul ministru de Finanţe, Darius Vâlcov, l-a denunţat pe Vasile Blaga, co-preşedintele PNL, ca ar fi facut presiuni asupra sa pentru ca Primaria Slatina sa incheie contracte cu firma Tehnologica Radion, controlata de omul de afaceri Theodor Berna. Informaţiile se regăsesc în Rechizitoriul prin care Darius Vâlcov a fost trimis în judecată de DNA. Ba chiar, fostul primar al Slatinei a fost supus şi testului cu detectorul de minciuni. “Cu prilejul testării poligraf  la întrebarea „Minţi atunci când susţii că VASILE BLAGA este cel care te-a pus în legătură cu THEODOR BERNA?”, la care inculpatul VÂLCOV DARIUS BOGDAN a răspuns „Nu”, s-a constatat că răspunsul inculpatului nu a provocat modificări specifice comportamentului simulate”, se menţionează în Rechizitoriul DNA prin care Valcov a fost trimis in judecata.

Vasile Blaga neaga orice implicare in acest dosar, spunind ca nu a intervenit niciodata pentru vreo firma.

 

Procurorii il acuza pe Valcov de “trafic de influenta, spalare de bani si efectuarea de operatiuni financiare incompatibile cu functiile detinute”. Foloasele necuvenite pe care Valcov le-ar fi obtinut pentru el se cifreaza la 2.27 milioane lei.

Darius Vâlcov a mai susţinut în faţa anchetatorilor că Vasile Blaga l-a pus să îl contacteze pe afaceristul Theodor Berna, pentru a-i atribui lucrări în Slatina: “Sub acelaşi aspect al atribuirii lucrărilor către S.C. TEHNOLOGICA RADION S.R.L., reprezentantul S.C. BIFF INTERNATIONAL S.R.L. şi participant la licitaţiile pentru lucrările Slatina, Scorniceşti-Potcoava şi Drăgăneşti-Piatra Olt, a declarat că S.C. TEHNOLOGICA RADION S.R.L. nu a îndeplinit criteriile pentru a câştiga cele 3 licitaţii şi că, după procedura licitaţiilor şi epuizarea căilor de atac în instanţă, a discutat personal cu VÂLCOV DARIUS BOGDAN în biroul acestuia care i-a spus că nu va putea să execute lucrările, întrucât licitaţiile trebuiau câştigate de „S.C. TEHNOLOGICA RADION S.R.L., firmă care este controlată de domnul VASILE BLAGA, prin fiica acestuia”. Atribuirea lucrărilor către S.C. TEHNOLOGICA RADION S.R.L. a fost determinată de intervenţia  lui VASILE BLAGA si a fost confirmată de însuşi inculpatul VÂLCOV DARIUS BOGDAN şi de inculpatul PRINA MINEL FLORIN. Astfel, inculpatul VÂLCOV DARIUS BOGDAN a arătat că în anul 2009 a fost chemat de VASILE BLAGA la sediul central al Partidului Democrat Liberal şi i-a spus, confidenţial, că ştie că în Olt se va licita pentru nişte lucrări de reabilitare a reţelelor de apă şi canalizare, transmiţându-i, fără echivoc, că alocarea în viitor a fondurilor pentru unele lucrări la Primăria Slatina se va face sub condiţia ca S.C. TEHNOLOGICA RADION S.R.L. să câştige licitaţiile. Prin urmare, inculpatul trebuia să intervină pentru anularea licitaţiilor, scopul urmărit fiind acela ca S.C. TEHNOLOGICA RADION S.R.L., prin reprezentantul său BERNA THEODOR, să câştige toate cele 3 licitaţii. În justificarea interesului manifestat de VASILE BLAGA,  inculpatul VÂLCOV DARIUS BOGDAN a arătat că avea cunoştinţă că BERNA THEODOR a fost consilier personal al Preşedintelui României, că S.C. TEHNOLOGICA RADION S.R.L. era condusă „din umbră” de către greii PDL de la acea vreme, „printre care se afla şi domnul VASILE BLAGA”. În contextul acestei întâlniri, inculpatul VÂLCOV DARIUS BOGDAN a primit de la VASILE BLAGA numărul de telefon al lui BERNA THEODOR, spunându-i-se să-l contacteze că este aşteptat. Astfel, l-a sunat pe BERNA THEODOR şi s-a întâlnit cu acesta la sediul S.C. TEHNOLOGICA RADION S.R.L., unde s-au purtat discuţii despre posibilităţile tehnice şi financiare ale societăţii, martorul lăsându-l să înţeleagă că ştie „cine este şi din partea cui vine”, se spune in Rechzitoriul procuorilor DNA prin car Darius Valcov a fost trimis in judecata.

Aceste lucruri  au fost confirmate de Berna Theordor,Prima Minel Florin si Darius Vacov, dar si de alti martori, sustin procurorii. “Posiblitatea este cu atat mai credibila cu cat “cu prilejul testării poligraf  la întrebarea „Minţi atunci când susţii că VASILE BLAGA este cel care te-a pus în legătură cu THEODOR BERNA?”, la care inculpatul VÂLCOV DARIUS BOGDAN a răspuns „Nu”, s-a constatat că răspunsul inculpatului nu a provocat modificări specifice comportamentului simulate”.

 

Vasile Blaga:  Nu am intervenit pentru nimeni niciodata

Intr-o interventie la postul B1 Tv, Vasdile Blaga a sustinut ca nu are nicio implicare in acest dosar si ca nu a intervenit niciodata pentru vreo firma.

“ Nu am intervenit niciodata in vreun contract, pentru vreo firma, nici la Primaria din Slatina, nici in favoarea lui Vilcov sau a altcuiva. Este o minciuna sfruntata. Vilcov minte intr-o ancheta penala, ceea ce est foarte grav”.

Blaga a spus ca procurorii nu i-au comunicat nimic, ca a aflat de aceste acuze din presa, dar ca, daca va di chemat la DNA, va da toate excplicatiile.

 

 

Fostul ministru al Finanțelor, Darius Vâlcov, a fost trimis în judecată de procurorii DNA, în dosarul în care este acuzat de săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

Astfel, Vâlcov a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă, spălare de bani şi efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană ori încheierea de tranzacţii financiare, utilizând informaţiile obţinute în virtutea funcţiei, atribuţiei sau însărcinării sale, în formă continuată. 

De asemenea, alături de fostul ministru au mai fost trimişi în judecată în stare de arest la domiciliu Minel-Florin Prina, fost primar al municipiului Slatina şi Lucian Şuşală Petruţ pentru complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă şi complicitate la spălare de bani. 

Totodată, sub control judiciar, au fost trimişi în judecată Petre Bogdan Timofte şi Constantin Cristian Tomescu pentru complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă, spălare de bani şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22