Daniel Morar, NUMIT de Traian Basescu JUDECATOR la CURTEA CONSTITUTIONALA

Fara Autor | 25.03.2013

Pe aceeași temă

Daniel Morar a fost numit prin decret prezidential, semnat de Traian Basescu, " judecator la Curtea Constitutionala. Mandatul lui Morar va fi de 9 ani.

"Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, a semnat luni, 25 martie a.c., Decretul de numire a domnului Daniel-Marius Morar în funcţia de judecător la Curtea Constituţională pentru un mandat de 9 ani, începând cu data de 9 iunie 2013", informează Administraţia prezidenţială.

Mandatul a trei judecatori expira in iunie. Este vorba Axinte Gaspar, care a fost numit de Presedintie, Aspazia Cojocaru de Camera Deputatilor si Ion Predescu, din partea Senatului.

Valer Dorneanu si Mona Pivniceru sunt celelalte doua propuneri pentru CCR.

Preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, a trimis o scrisoare privind încetarea în 8 iunie a mandatului Aspaziei Cojocaru, numită în CC la propunerea Camera Deputaţilor.

Biroul Permanent a luat în discuţie şi celelalte cazuri de încetare a mandatului, respectiv ale lui Ion Predescu, numit la propunerea Senatului, şi Acsinte Gaspar, numit la propunerea Preşedinţiei

În scrisoarea preşedintelui Curţii se arată că, potrivit legii 47/1992, cu trei luni înainte de expirarea mandatului fiecărui judecător, preşedintele Curţii sesizează pe preşedintele Camerei Parlamentului care a numit judecătorul sau, după caz, pe preşedintele României, solicitându-i să numească un altul în locul lui, iar numirea trebuie efectuată cu cel puţin o lună înainte de încetarea mandatului judecătorului predecesor.

 

Cine e Daniel Morar

Daniel Morar a fost numit la sefia DNA de presedintele Traian Basescu, care, in 11 august 2005, a semnat decretul prezidential pentru desemnarea acestuia, la propunerea ministrului Justitiei de atunci, Monica Macovei.

El a fost reinvestit pe 12 februarie 2009 prin decret al presedintelui Traian Basescu la propunerea ministrului Justitiei de la acea vreme Catalin Predoiu.

De la incetarea celui de-al doilea mandat, Daniel Morar a fost delegat de doua ori ca procuror sef al DNA prin ordin al procurorului general al Romaniei Laura Codruta Kovesi.

Daniel Morar a fost delegat, incepand cu 2 octombrie, in functia de prim-adjunct al procurorului general pentru a asigura interimar sefia Ministerului Public prin ordin al procurorul general al Romaniei Laura Codruta Kovesi, al carei mandat s-a incheiat la acea data.

Absolvent al Facultatii de Drept a Universitatii 'Babes-Bolyai' din Cluj-Napoca, Daniel Marius Morar si-a inceput cariera in 1990, ca procuror stagiar la Procuratura din Targu-Mures, dupa care, din 1992 si pana in 1994, a fost procuror la Procuratura din Cluj-Napoca. Din 1994 si pana in 1997 a ocupat functia de procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Cluj.

Prima functie de conducere detinuta a fost cea de procuror-sef al Sectiei de Urmarire Penala din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Cluj, pe care a exercitat-o de la 1 ianuarie 1999 si pana pe 25 iulie 2002, cand si-a dat demisia, continuand sa-si desfasoare activitatea ca procuror al institutiei.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22