Daniel Morar, nominalizat pentru titlul de "Europeanul Anului" de catre revista European Voice

A.p. | 08.11.2008

Pe aceeași temă

Procurorul-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Daniel Morar, se afla printre finalistii pentru premiul "Europeanul Anului", alaturi de omul de afaceri, George Soros, fiind nominalizat la categoria "Inspiratia anului". Argumentul pentru aceasta nominalizare, potrivit site-ului revistei European Voice, este: "pentru ca a ridicat lupta anticoruptie la un nivel inalt".

La aceeasi categorie cu Daniel Morar, "Inspiratia anului", se afla si omul de afaceri George Soros, nominalizare datorata faptului ca a "sustinut drepturile si reintegrarea romilor in Europa". Ceilalti doi finalisti la aceasta categorie sunt Lyn Evans, coordonatorul generatorului de particule din Geneva si Katrine Camilleri, director adjunct al serviciului de refugiati din Malta.

Atit Daniel Morar, cit si ceilalti finalisti sint in cursa pentru titlul "Europeanul anului". Votul pentru Europeanul Anului 2008 este deschis online, incepind de joi, 25 septembrie, si poate fi accesat la adresa http://www.europeanvoice.com/page/evawards-user-vote/788.aspx.

O alta categorie este "Politicianul national al anului", unde printre finalisti se numara presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy si cel al Serbiei, Boris Tadici, precum si premierul polonez Donald Tusk.

Pentru titlul "comisarul anului" sunt nominalizati Meglena Kuneva, comisarul bulgar pentru protectia consumatorului, estonianul Siim Kallas pentru infiintarea registrului lobbyistilor si expunerea beneficiarilor fondurilor UE, precum si comisarii mediului, agriculturii si concurentei.

La categoria "Europarlamentarul anului" candideaza cinci deputati din Marea Britanie, Franta, Finlanda, Germania si Luxemburg.

Gala decernarii premiilor va avea loc pe 2 decembrie la Palatul Bursei din Bruxelles.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22