Daniel Funeriu: Ordonanta de modificare a legii educatiei este un VIOL IN GRUP la adresa educatiei nationale

T.d. | 03.07.2014

Pe aceeași temă

Ordonanta prin care guvernul a modificat radical legea educatiei nationale “este un viol in grup la adresa educatiei nationale”, afirma fostul ministru al Educatiei, Daniel Funeriu. Acesta sustine ca “din acest moment sistemul national de educatie este o amenintare la adresa elevilor si studentilor si nu un sprijin”, intr-o postare pe Facebook. Reactia vine dupa ce Guvernul Ponta a adoptat o ordonanta de urgenta care aduce 97 de modificari la legea educatiei si care prevede, printre altele, organizarea unei a treia sesiuni de Bacalaureat, pregatirea elevilor fara bac la facultate, organizarea de doctorate la frecventa redusa, conform Hotnews.

Intr-o postare pe pagina sa de Facebook, fostul ministru al Educatiei Daniel Funeriu scrie ca "ordonanta (de modificare a legii educatiei) este un viol in grup la adresa educatiei nationale. Vinovati principali: dr. Victor Viorel Ponta si Ecaterina Andronescu".

CITESTE SI: Guvernul a modificat, prin OUG, Legea Educației pe gustul grupurilor de interese: Elevii se pot pregati la facultate fara BAC, se pot organiza doctorate 'fara frecventa', primarul și șeful de CJ, băgați în CA al scolii

"E sinistru ca doi ministri tineri sa fie partasi la asa ceva. Din acest moment 'sistemul national de educatie' este o amenintare la adresa elevilor si studentilor si nu un sprijin. Elevii, studentii si parintii nu se pot astepta la nimic bun. Pacat, pentru ca prin efectele legii initiale Romania a crescut semnificativ la testele PISA, pentru prima oara in 22 de ani", sustine fostul ministru al Educatiei, in mandatul caruia a fost introdusa legea educatiei nationale nr. 1/2011.

Legea a fost modificata succesiv de la schimbarea guvernului, ultima oara in decembrie 2013, tot printr-o ordonanta de urgenta.

  • Guvernul Ponta a adoptat in sedinta de joi, 26 iunie, o Ordonanta de urgenta care aduce 97 de modificari la Legea Educatiei Nationale.
  • Luni, 30 iunie, "Ordonanta de urgenta nr. 49/2014 privind instituirea unor masuri in domeniul educatiei, cercetarii stiintifice si pentru modificarea unor acte normative" a fost publicata in Monitorul Oficial.
  • OUG prevede, printre altele, organizarea unei a treia sesiuni de BAC, pregatirea elevilor fara bacalaureat la facultate, posibilitatea trecerii terenurilor cluburilor elevilor in domeniul autoritatilor locale, organizarea de doctorate la formele de invatamant cu frecventa redusa
TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22