Dan VOICULESCU ramane in INCHISOARE. Inalta Curte a respins RECURSUL in casatie, ultima cale de atac

P.c. | 27.01.2015

Pe aceeași temă

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a respins recursul in casatie depus de Dan Voiculescu, condamnat la 10 ani de inchisoare in dosarul privatizarii ICA. Voiculescu a epuizat astfel toate caile de atac pe care le avea la dispozitie pentru a contesta verdictul primit in acest dosar. In luna ianuarie un complet de divergenta al Curtii de Apel Bucuresti a respins cererea de anulare a pedepsei formulata de Dan Voiculescu, relateaza Hotnews.

 

In 8 august 2014, completul de judecata de la Curtea de Apel Bucuresti format din magistratii Camelia Bogdan si Alexandru Mihalcea i-a condamnat definitiv, in dosarul privatizarii ICA, pe Dan Voiculescu la 10 ani de inchisoare, pe Gheorghe Mencinicopschi, fost director al ICA, la opt ani, si pe fostul ministru Sorin Pantis la sapte ani de inchisoare.

 

CITITI SI: Contestatia lui Dan Voiculescu in dosarul privatizarii ICA, judecata marti in complet de divergenta. Cine este magistratul care va inclina balanta


In acelasi dosar, fostul director al Agentiei Domeniilor Statului (ADS) Corneliu Popa a fost condamnat la opt ani de inchisoare, iar Jean Catalin Sandu, fost sef al Directiei Juridice din ADS, a primit sase ani de inchisoare. Tot la sase ani de inchisoare a fost condamnat Vlad Nicolae Savulescu, fost sef al Directiei de Privatizare-Concesionare din ADS.


Flavius Adrian Pop, fost sef de serviciu in ADS, a fost condamnat la cinci ani cu executare. Gheorghe Sin si Constantin Baciu au primit patru ani de inchisoare cu suspendare, iar Vica Ene si Grigore Marinescu, trei ani, tot cu suspendare.

 

Dan Voiculescu a fost condamnat in august 2014 la 10 ani de închisoare cu executare, în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), in urma unei decizii a Curtii de Apel BucureştiVoiculescu a primit pedeapsa maximă prevăzută în noul Cod penal, legea mai favorabilă în cazul său. Totodată, lui Voiculescu i-au fost interzise mai multe drepturi, printre care dreptul de a fi ales, timp de cinci ani. Prin această sentinţă, Curtea de Apel i-a dublat lui Voiculescu pedeapsa dată de Tribunalul Capitalei la fondul procesului. Gheorghe Mencinicopschi a fost condamnat la 8 ani de închisoare cu executare iar Sorin Pantis la 7 ani de inchisoare cu executare. Fostul şef al ADS, Corneliu Popa, a fost condamnat la 8 ani de închisoare.

 

CITITI SI: Gandul: Recuperarea PREJUDICIULUI de 60 milioane euro din dosarul lui Dan VOICULESCU este SECRETIZATA. Raspunsul ANAF

 

Instanta a dispus confiscarea a 5,8 milioane de lei de la cele doua fiice ale lui Voiculescu, reprezentand contravaloarea donatiilor in actiuni ale ICA facute de Dan Voiculescu. Totodata, lui Voiculescu i se confisca un teren si un imobil in Baneasa.

 

CITITI SI: VIDEO Sentinta in dosarul privatizarii ICA : Dan Voiculescu, CONDAMNAT la 10 ani de închisoare CU EXECUTARE

 

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22