Dan Voiculescu afla daca poate scapa de CONTROLUL JUDICIAR

D.g. | 24.07.2014

Pe aceeași temă

Curtea de Apel Bucuresti ar urma sa se pronunte joi cu privire la cererea lui Dan Voiculescu de ridicare a controlului judiciar impus de procurorii DNA in dosarul de santaj. CAB a judecat marti cererea lui Dan Voiculescu de ridicare a controlului judiciar, insa a amanat pentru joi pronuntarea unei decizii, scrie Agerpres, citata de HotNews.ro.

Pe 10 iulie, Tribunalul Bucuresti i-a respins solicitarea lui Voiculescu, insa acesta a contestat decizia la Curtea de Apel Bucuresti.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au dispus, la inceputul lunii iulie, punerea in miscare a actiunii penale si luarea masurii controlului judiciar fata de Dan Voiculescu, acuzat de santaj prin constrangere in scopul dobandirii, in mod injust, a unui folos patrimonial. 'Dan Voiculescu a amenintat direct sau prin intermediari oameni de afaceri si administratori a trei companii ca, in situatia in care nu vor incheia contracte de publicitate cu trustul de presa pe care in fapt il conduce, va declansa o agresiva campanie de discreditare.

Sub aceasta amenintare, unul dintre oamenii de afaceri, denuntator in cauza, i-a achitat lui Voiculescu suma de 900.000 euro sub forma a cinci contracte de publicitate, incheiate cu trusturile de presa apartinand acestuia',
sustine DNA. Procurorii mai arata ca un al doilea om de afaceri, tot denuntator, desi s-a simtit direct si puternic amenintat, a refuzat categoric sa cedeze santajului, amenintarii si constrangerii, asa incat trustul controlat de inculpat a declansat un atac mediatic sustinut la adresa firmei acestuia.

 

CITITI SI: Dan Voiculescu la Curtea de Apel Bucuresti: NU am facut afaceri cu STATUL. Tot ce am construit, am construit de la ZERO. Despre dosarul ICA: Am studiat-o cu atentie pe judecatoare



"Potrivit probelor administrate in cauza, in perioada 2007, 2008, 2011, 2012, inculpatul Voiculescu, sub pretextul imbunatatirii si mentinerii capitalului de imagine, a cerut unuia dintre denuntatori incheierea unor contracte de publicitate care, in realitate, erau taxe de protectie impotriva denigrarii. Ca modalitate de abordare folosita de catre Dan Voiculescu, acesta le-a prezentat denuntatorilor (oameni de afaceri) faptul ca este necesar sa acorde o atentie deosebita sporirii capitalului de imagine al firmelor lor prin intermediul trustului de presa Intact Media si a subliniat ca lipsa promovarii in media a activitatii companiilor lor risca sa aiba efecte dezastruoase din punct de vedere financiar, respectiv, ca orice eveniment referitor la activitatea firmei va fi prezentat intr-un mod negativ exagerat, nu doar sub forma de stiri, ci sub forma de dezbateri televizate, gen talk-show, pe posturile de televiziune Antena 1 si Antena 3", mai spune DNA.

In perioada in care se afla sub control judiciar, Voiculescu trebuie sa respecte urmatoarele obligatii: sa se prezinte la organul de urmarire penala; sa informeze de indata organul judiciar care a dispus masura sau in fata caruia se afla cauza cu privire la schimbarea locuintei; sa se prezinte la organul de politie desemnat cu supravegherea sa de catre organul judiciar care a dispus masura, conform programului de supraveghere intocmit de organul de politie sau ori de cate ori este chemat; sa nu paraseasca teritoriul Romaniei, altfel decat cu incuviintarea prealabila a procurorului; sa nu se apropie de denuntatori, de martori si sa nu comunice cu aceste persoane direct sau indirect pe nicio cale.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22