Dan Sova acuza un DOSAR POLITIC in cazul Rovinari si Turceni, in care este urmarit penal. Sova se contrazice in declaratii, cu privire la implicarea premierului Victor Ponta

T.d. | 13.08.2014

Pe aceeași temă

Dan Sova afirma ca isi va dovedi nevinovatia in dosarul in care DNA il acuza de prejudicierea complexelor Rovinari si Turceni. Sova acuza, din nou, ca este vorba despre un dosar politic, conform Ziare.com

Eram conducatorul firmei care a salvat de la distrugere Rovinari si Turceni", a declarat Dan Sova pentru Realitatea Tv, aratand ca faptele de care il acuza procurorii DNA sunt in acord total cu legea.

"Procurorii ma intreaba de ce mi-am exercitat profesia. Intai vom studia dosarul. Toate lucrurile care vor fi aduse la cunostinta colegilor procurori imi vor dovedi nevinovatia", a mentionat Dan Sova.

CITESTE SI: Dan Sova, URMARIT PENAL. Firma Şova şi Asociaţii A PREJUDICIAT complexurile Turceni şi Rovinari cu aproape 3,5 milioane lei - Directia Nationala Anticoruptie

Intrebat daca dosarul deschis de DNA ar putea fi unul politic, Sova a raspuns ca "imi e greu sa nu fac legatura cu faptul ca sunt purtator de cuvant al campaniei PSD", pentru prezidentiale.

"Pentru controalele ANAF-ului din anii 2011-2012, da, e de vina Traian Basescu", a spus Dan Sova, care a sustinut ca presedintele Romaniei e cel care a fost "la butoane" si cel care l-a pus pe fostul sef al ANAF-ului, Sorin Blejnar, sa ii faca acele controale.

Sova a sustinut si ca acele controale il aveau ca tinta pe Victor Ponta. "Au plecat la Victor Ponta, au constatat ca nu are nicio legatura si au ajuns la mine".
 

Sova se contrazice in declaratii

Intr-o prima pozitie avuta la iesirea de la DNA, unde fusese chemat pentru a i se aduce la cunostinta ca este urmarit penal, Dan Sova a declarat: "Nu are nicio implicare Victor Ponta, nu s-a pus problema despre acest lucru. Nu are cum sa fie vizat, nu este nicio legatura intre dansul si aceste contracte. La domnul Ponta nu a ajuns niciun ban", conform sursei citate.

Aproximativ o ora mai tarziu, intr-o interventie telefonica la Realitatea Tv, Dan Sova a declarat ca Victor Ponta a primit bani, nespecificand insa daca pentru contractele realizate cu complexele energetice Turceni si Rovinari sau pentru alte activitati juridice.

Astfel, Sova a acuzat controalele ANAF-ului care l-ar fi avut ca tinta pe Victor Ponta. "Au plecat la Victor Ponta, au constatat ca nu are nicio legatura si au ajuns la mine", a spus Dan Sova, aratand ca "sumele pe care le-a incasat Victor Ponta de la noi au fost absolut modice".

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22