Dan Emil Manolachi, fost ofiter de politie judiciara in DNA, condamnat la 6 ani si opt luni de INCHISOARE CU EXECUTARE. Decizia nu este definitiva

P.c. | 24.10.2014

Pe aceeași temă

Dan Emil Manolachi, fost ofiter de politie judiciara in cadrul DNA,  a fost condamnat la 6 ani si opt luni de inchisoare cu executare pentru favorizarea faptuitorului si folosirea de informatii care nu sunt destinate publicitatii. Manolachi a fost gasit vinovat pentru ca a divulgat faptul ca unul dintre comisarii Garzii Financiare, George Cristescu, este urmarit de DNA. Decizia Tribunalului Bucuresti nu este definitiva si poate fi atacata in termen de zece zile la Curtea de Apel, relateaza stiripesurse.ro

 

Manolachi este cercetat si intr-un alt dosar in care ar fi jucat rolul de "cartita" pentru lideri PSD, beneficiarul final fiind Liviu Dragnea.

 

Manolachi fost gasit vinovat ca a divulgat faptul ca unul dintre comisarii Garzii Financiare, George Cristescu, este urmarit de DNA. Comisarul şef Manolachi a intrat în posesia informaţiilor existente în dosarul respectiv, date care nu erau destinate publicităţii. Aceste informaţii reprezentau: conţinutul denunţului care a stat la baza înregistrării dosarului, solicitarea şi dispunerea autorizaţiilor de interceptare, rezultatul activităţilor infracţionale monitorizate, aspecte de ordin tactic privind ancheta şi realizarea momentelor operative, informeaza evz.ro.

 

In acest dosar au mai fost condamnati urmatorii:

Sorin Florea, fost şef al Gărzii Financiare: 2 ani și 8 luni de închisoare cu executare

Ciprian-Mihail Fronea, fost comisar şef al Gărzii Financiare Constanţa: 2 ani și 8 luni de închisoare cu executare

Eduard-Cristian Tomescu, fost comisar în cadrul Gărzii Financiare - Comisariatul General: 2 ani și 8 luni de închisoare cu executare

 

CITITI SI: Dumitru ILIESCU, sef al SPP in epoca Iliescu, este cel care i-ar fi dat ilegal informatii lui Viorel HREBENCIUC despre MANDATELE DE ASCULTARE (SURSE)

 

Manolachi, trimis in judecata pentru ca ar fi fost "cartita" lui Dragnea in DNA

 

Fostul comisar sef din DNA Emil Manolachi este trimis in judecata intr-un alt dosar in care este acuzat ca a fotografiat o nota secreta a SRI pe care i-a incredintat-o secretarului de stat din ministerul Transporturilor -  Valentin -Preda Răducu - urmand ca aceasta sa ajunga la Liviu Dragnea.

Nota viza o ancheta privind o firma de casa din Teleorman  -  Tel Drum.

În partea introductivă a notei se face referire la SC Tel Drum SA, entitate apropriată martorului Dragnea Liviu Nicolae, beneficiar de avantaje financiare, urmare a unor activități frauduloase”, se arată în rechizitoriul DNA.

 

SC Tel Drum SA a încheiat, în 2013, 27 de contracte în valoare de 333 de milioane de lei cu diverse instituții publice, majoritatea din județul Teleorman. O mare parte dintre aceste contracte au fost dobândite prin metoda „negocierii fără anunț de participare” sau prin „cerere de ofertă”.

 

Manolachi le-a spus procurorilor DNA ca a stiut ca dosarul il vizeaza pe Liviu Dragnea si ca l-a avertizat pe Preda Raducu Valentin care i-a solicitat sa fotografieze nota respectiva. El sustine ca, data fiind prietenia dintre Preda si Dragnea, a fost convins ca nota va ajunge la Liviu Dragnea.

 

Din nota respectivă, eu trebuia să verific datele persoanelor care figurau acolo. La momentul în care mi-a fost înmânată nota, procurorul de caz mi-a spus că este vorba și de o societate, din câte îmi amintesc Tel Drum, una din firmele de casă ale numitului Dragnea Liviu, fost președinte al Consiliului Județean Teleorman. De fapt, procurorul de caz mi-a spus că dosarul respectiv îl vizează pe numitul Dragnea Liviu... Cu prilejul discuţiei, i-am spus numitului Preda Răducu Valentin că am o notă a SRI care vizează acelaşi dosar în care este cercetat Dragnea Liviu şi în care apar numele mai multor societăţi comerciale. Pe fondul discuţiei, numitul Preda Răducu Valentin mi-a cerut amănunte cu privire la societăţile şi persoanele care figurează în nota respectivă. Întrucât nu am reținut cu exactitate toate amănuntele din notă, am convenit cu numitul Preda Răducu Valentin să-mi dea un aparat de fotografiat pentru a fotografia paginile notei în discuție. (...)

 

Precizez faptul că, în momentele în care i-am furnizat informații numitului Preda Răducu Valentin, am realizat faptul că acestea ajung și la Liviu Dragnea. De asemenea, mai ştiam că Preda Răducu Valentin, pe lângă faptul că făcea parte din acelaşi partid cu numitul Liviu Dragnea, era şi prieten cu acesta, lucru pe care îl ştiam chiar de la Preda Răducu Valentin”, a spus Manolachi.

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22