Dan Diaconescu, CONDAMNAT la cinci ani si sase luni de inchisoare cu EXECUTARE in dosarul de SANTAJ. Decizia este DEFINITIVA

A.g | 04.03.2015

Pe aceeași temă

Dan Diaconescu a fost condamnat miercuri de Curtea de Apel Bucuresti la 5 ani si sase luni de inchisoare cu executare in dosarul in care este acuzat de santaj. Decizia este definitiva. Curtea de Apel Bucuresti a dat astazi verdictul final dupa ce a fost amanat in data de 20 februarie, informeaza stiripesurse.

 

UPDATE: Dan Diaconescu a fost ridicat de politisti de la locuinta sa, urmand a fi dus la Penitenciarul Rahova.

"Cred că niciun român nu mai are acum încredere în justiţie. Mi-au închis televiziunile, mi-au închis partidul, acum mă închid pe mine", a spus Dan Diaconescu, după ce a fost scos, cu cătuşe la mâini, din locuinta sa din cartierul Primăverii.

Diaconescu a mai spus că, pentru prima dată, va fi "întreţinut de telespectatori", adăugând că nu şi-ar fi dorit acest lucru, potrivit Mediafax.


Simona Man, liderul PP-DD, a sperat in tot acest timp ca Dan Diaconescu va primi o decizie favorabila si ca nu se astepta la o asemenea sentinta, relateaza aceeasi publicatie.

Suntem șocați de această decizie a intanței. Până în ultima secundă am sperat că va fi o sentință favorabilă domnului Dan Diaconescu.

În ciuda acestei decizii, eu voi rămâne aproape de Dan Diaconescu și familia dânsului, așa cum am fost întotdeauna. Voi duce steagul mai departe și în ceea ce privește partidul, așa cum și-a dorit Dan Diaconescu, nu așa cum au început să facă unii impostori, care susțin că dus mai departe PPDD."

 

Dan Diaconescu a primit la ultimul termen de judecata o pedeaspa de 3 ani de inchisoare pentru comiterea infractiunii de santaj. La acea data, 20 februarie, el a tinut sa mentioneze ca nu avea o motivatie financiara pentru a santaja pe cineva pentru ca nu duce lipsa de bani. Procurorii DNA au cerut majorarea pedepsei presedintelui PP-DD in dosarul in care este acuzat de santajarea primaralui din Zarand, Ion Mot si a omului de afaceri Paul Petru Tardea. 

 

Procesul se afla in faza de apel, dupa ce pe 18 decembrie 2013 Judecatoria Sectorului 1 l-a condamnat pe Dan Diaconescu la trei de ani de inchisoare cu executarea pedepsei pentru savarsirea infractiunii de santaj.

 

In cazul unei decizii nefavorabile pentru Diaconescu, el nu va avea dreptul sa detina o functie publica timp de trei ani dupa ce a savarsit pedeapsa.

 

In 21 octombrie 2010, patronul postului OTV, Dan Diaconescu, Doru Parv si Mitrus Ghezea au fost trimisi in judecata de procurorii anticoruptie pentru santajarea lui Ion Mot, atunci primar al comunei aradene Zarand, precum si a omului de afaceri Paul Petru Tardea.

 

                         

Context:

In raportul intocmit de  DNA, Dan Diaconescu l-ar fi amenintat in repetate randuri, in mod direct in cadrul emisiunii "Dan Diaconescu Direct" din 21 iulie 2009, difuzata de postul de televiziune OTV, cat si indirect, prin intermediul lui Doru Parv, pe primarul unei comune din judetul Arad, pentru a-l determina sa le dea suma totala de 200.000 de euro.


"Amenintarea a constat in dezvaluirea, la postul de televiziune OTV, a unor fapte reale sau imaginare, compromitatoare pentru primar, cum ar fi invocarea faptului ca ar fi corupt, ca ar fi savarsit tranzactii ilicite cu terenuri agricole apartinand cetatenilor comunei, pagubindu-i pe acestia, ca are o avere importanta obtinuta ilicit si ca face trafic de influenta pe langa unii ministri", sustine DNA.

 

Primarul aradean, sub presiunea acestor amenintari, i-ar fi dat lui Doru Parv suma de 30.000 euro si 42.000 lei, "scopul fiind ca banii sa ajunga, in final, la Dan Diaconescu".

 

In 2005, Dan Diaconescu l-a amenintat, atat in mod direct, in cadrul emisiunii "Dan Diaconescu Direct" din seara zilei de 20 aprilie 2005, cat si indirect, prin intermediul lui Ghezea Mitrus, realizatorul emisiunii "Semnal de alarma" difuzata pe acelasi post de televiziune, pe omul de afaceri Paul Petru Tardea, pentru a-l determina sa-i plateasca 100.000 de euro, din care a primit efectiv 4.500 de euro.

 

"Amenintarea a constat in difuzarea, pe postul de televiziune OTV, a unor fapte reale sau imaginare compromitatoare pentru persoana santajata, cum ar fi date despre trecutul infractional al acesteia si afirmatii legate de fraudarea jocului televizat Eurotombola, organizat de societatea comerciala condusa de respectivul om de afaceri, joc difuzat de un post de televiziune concurent", potrivit DNA.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22