Dan Adamnescu, URMARIT PENAL. Omul de afaceri este acuzat de DARE DE MITA. Avocatul sau S-A SINUCIS

T. D. | 22.05.2014

Pe aceeași temă

UPDATE: Potrivit informatiilor de ultima ora, avocatul lui Dan Adamescu S-A SINUCIS dupa ce l-ar fi TURNAT procurorilor ca a dat mita judecatorilor. Acesta s-a aruncat luni in fata metroului, la Universitate.

Avocatul miliardarului Dan Adamescu, cel care s-a sinucis luni la metrou, avea calitatea de martor în dosarul în care proprietarul Astra Asigurări este suspectat că ar fi dat mită prin intermediari pentru coruperea unor judecători. George Dumitru Claudiu a colaborat cu procurorii DNA. Avocatul a furnizat documente din care ar rezulta că Adamescu şi fiul său ar fi dat mită, informeaza gandul.

Bărbatul care s-a sinucis luni în staţia de metrou Piaţa Universităţii este George Claudiu Dumitru, avocatul omului de afaceri Dan Adamescu, au confirmat pentru gândul surse din Poliţia Capitalei şi din avocatură. Avocatul, în vârstă de 38 de ani, s-a aruncat în faţa metroului luni, în jurul orei 14.40, iar imaginile surprinse de camerele de supraveghere susţin ipoteza unei sinucideri, conform oficialilor din Poliţia Capitalei, arata sursa citata.

Gestul avocatului a venit la aproximativ 40 de minute după ce a fost publicată informaţia despre cei patru judecători de la Tribunalul Bucureşti anchetaţi pentru corupţie. Dosarul celor patru judecători este exact dosarul în care avocatul a colaborat cu procurorii DNA şi le-a furnizat informaţii esenţiale despre o posibilă dare de mită comisă de Dan Adamescu şi fiul său.

Potrivit procurorilor, care au anunţat azi începerea urmăririi penale, Dan Adamescu ar fi dat mită prin intermediari către trei dintre cei patru judecători arestaţi pentru corupţie. Mita ar fi avut drept scop obţinerea unor decizii favorabile în dosarele de insolvenţă în care erau implicate companiile sale.

Astfel, avocatul George Claudiu Dumitru ar fi fost cel prin conturile căruia mita dată in interesul lui Adamescu a ajuns în final la judecători, mai informeaza sursa citata.

 

Conform unor informatii de ultima ora, Dan Adamescu a fost pus sub urmarire penala. Omul de afaceri este acuzat de dare de mita, informeaza realitatea.net.

Dan Adamescu este urmărit penal pentru că le-ar fi dat judecătorilor Ion Stanciu şi Elena Rovenţa, prin intermediari, mită de 15.000 de euro şi, respectiv, 5.000 de euro, pentru ca magistraţii să dea soluţii favorabile în dosarele privind insolvenţa unor firme ale omului de afaceri, potrivit DNA, arata mediafax.

Omul de afaceri Dan Adamescu este audiat joi la DNA, după ce miercuri au fost făcute percheziţii la locuinţa şi la sediile unor firme ale sale. Audierile au legatura cu dosarul în care patru judecători sunt acuzaţi că ar fi luat mită pentru intervenţii în dosare de insolvenţă, relateaza agentia de stiri.

CITESTE SI CASA si FIRMELE omului de afaceri Dan ADAMESCU, PERCHEZITIONATE în urma ARESTARILOR celor patru judecătorilor de la Tribunalul Bucureşti

 

Dan Adamescu a ajuns la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie în jurul orei 10.15 şi nu a dorit să facă nicio declaraţie.

Surse judiciare au declarat că Dan Adamescu a fost citat să se prezinte joi la DNA, fiind suspectat că, pentru a obţine soluţii favorabile în dosare, ar fi dat mită judecătorilor de la Tribunalul Bucureşti puşi sub acuzare pentru corupţie.

Potrivit DNA, cei patru judecatori, personal sau prin intermediari, au pretins si primit de la practicieni in insolventa, lichidatori sau administratori judiciari, administratori ai intreprinderii profesionale unipersonale cu responsabilitate limitata sume de bani, bunuri, servicii in scopul de a indeplini/a nu indeplini sau a intarzia un act privitor la indatoririle de serviciu ori pentru a-si exercita influenta pe langa magistratii judecatori, de la diverse instante din Bucuresti sau din tara, utilizand informatii detinute prin prisma atributiilor deduse judecatii, pe care le-au pus la dispozitia lichidatorilor judiciari implicati sau interesati in procedura insolventei unor societati comerciale, informeaza hotnews.

CITESTE SI Update. Dan Radu Ruşanu, URMARIT PENAL in dosarul privind FAPTE DE CORUPTIE la Carpatica si ASF: Eu cred că are legatura mai mult cu Astra, adică cu prietenul domnului Băsescu

Dan Grigore Adamescu are o avere ce graviteaza in jurul unui miliard de euro; el este cel care controleaza ASTRA Asigurari, compania la care ASF a introdus administrator special. Adamescu mai detine ziarul Romania Libera, compania de asigurari AXA Life Insurance, Unirea Shopping Center, Medien Holding (trustul care detine ziarul Romania Libera) si FC Otelul Galati prin intermediul companiei The Nova Group. Adamescu este actionar la Baumeister (constructii), Mega Construct (energie), City Business Center, Modern Business Center, Rex, InterContinental si Pullman (industria hoteliera), dar si la retailerul de electrocasnice MegaVision, arata sursa citata.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22