Curtea de Conturi: INS a platit de DOUA ORI LICENTELE pentru ALEGERILE din 2012. O firma a lui Sebastian GHITA, implicata in afacere

Mariana Bechir | 13.02.2015

Pe aceeași temă

Institutul Naional de Statistică a plătit de două ori serviciile de mentenanță pentru licențele Kofax necesare alegerilor locale și parlamentare din 2012, menționează raportul Curtii de Conturi, asta deoarece una dintre firmele controlate de Sebastian Ghiță nu și-a îndeplinit obligațiile contractuale.

“Institutul Național de Statistică a efectuat plată dublă pentru aceleași servicii de „Mentenanță licențe Kofax pentru anul 2012, necesare în vederea pregătirii și desfășuării în bune condiții a alegerilor locale și parlamentare din anul 2012, către două societăți comerciale, achitând atât suma de 646 mii lei către o societate care a câștigat prima licitație publică organizată, care ulterior nu s-a achitat de obligațiile contractuale, cât și suma de 589 mii lei către o altă societate comercială care a câștigat a doua licitație publică pentru aceleași servicii și care a executat obligațiile contractuale, bugetul Institutului Național de Statistică fiind prejudiciat astfel cu suma de 646 mii lei. Societatea către care Institutul Național de Statistică a efectuat plata de 646 mii lei a speculat imperfecțiunile din caietul de sarcini și din contractul de prestări servicii, precum și faptul că directorul general al direcției IT a semnat inițial un număr de 4 procese-verbale de predare-primire machete și de suport tehnic, pe care acesta ulterior le-a denunțat conducerii INS și a reclamat că, în fapt, societatea nu a prestat serviciile din contract, întrucât nu ar fi făcut dovada că este un prestator autorizat în România al producătorului licențelor Kofax Austria”.

Prima firmă la care se referă Raportul, menționând că nu și-a îndeplinit obligațiile, este  XOR IT Systems, care a câștigat în mai 2012 contractul în valoare de 420.000 lei, fără TVA. Firma face parte din grupul controlat de actualul deputat Sebastian Ghiță.

 XOR IT Systems are ca acționari firmele Olionvest Holdings LTD din Cipru (61%), Cardiplan Investments LTD tot din Cipru (24%) și pe Rizea Dan-Ionut (15%).

HotNews a relatat că, in mai multe inregistrari din Monitorul Oficial din anii 2009 si 2010, reprezentantul legal al celor doua firme cipriote este Bogdan Padiu, actionar si director general la Teamnet International, o firma partenera Asessoft.

Al doilea contract a fost obținut de Asseco SEE S.R.L., pe data de 16 octombrie și a avut o valoare de  475.000 lei fără TVA.

Asseco SEE este și ea una dintre companiile care s-au îmbogățit făcând afaceri cu statul.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22