Curtea de Apel admite sesizarea prin care PNL ataca la CC ordonanta privind alegerile prezidentiale

T.d. | 21.08.2014

Pe aceeași temă

Curtea de Apel Bucuresti (CAB) a admis solicitarea depusa de presedintele PNL, Klaus Iohannis, privind ordonanta de urgenta care modifica legea de organizare a alegerilor prezidentiale. CAB a stabilit, astfel, sesizarea Curtii Constitutionare pentru motivele reclamate de liberali, informeaza Mediafax.

"Ne exprimăm speranţa că această speţă care vizează asigurarea unui cadru electoral corect va fi pusă pe ordinea de zi a Curţii Constituţionale cât de curând posibil. Considerăm că, pentru respectarea regulilor democratice, este necesar să fie clarificat urgent dacă legislaţia în baza căreia vor fi organizate alegerile prezidenţiale respectă sau nu Constituţia", se arată într-un comunicat al ACL remis, joi, presei, care anunţă că a fost acceptată de către Curtea de Apel sesizarea Curţii Constituţionale în cazul ordonanţei de urgenţă.

Liberalii precizează că din punctul lor de vedere "există serioase suspiciuni că modificările adoptate prin OUG 45/2014 favorizează frauda electorală".

"Introducerea posibilităţii de a vota într-o altă localitate pe liste suplimentare, în baza unei simple declaraţii pe proprie răspundere nu face decât să încurajeze turismul electoral, în condiţiile în care este foarte greu de depistat votul multiplu. La fel, simplificarea utilizării urnei mobile şi eliminarea prevederilor care fac posibilă o uşoară identificare a unor nereguli nu fac decât să ridice bănuieli”, se mai precizează în comunicat.

Liberalii au anunţat recent că au acţionat în judecată Guvernul pentru emiterea unei ordonanţe de urgenţă care ar încălca o serie de decizii ale Curţii Constituţionale în materia legislaţiei electorale, acuzând faptul că acest act normativ l-ar favoriza în cursa prezidenţială pe premierul Victor Ponta.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22