CSM cere Inspectiei Judiciare sa faca verificari pentru apararea INDEPENDENTEI justitiei, in cazul Liviei Stanciu si a Laurei Codruta Kovesi dupa informatiile vehiculate in presa legate de cazul Bercea Mondial

P.c. | 20.06.2014

Pe aceeași temă

Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a sesizat Inspectia Judiciara solicitandu-i sa faca verificari privind apararea independentei justitiei, dupa ce joi au fost vehiculate in presa declaratii care "pun in pericol statul de drept" referitoare la sefa ICCJ, Livia Stanciu, si sefa DNA, Laura Codruta Kovesi. Sesizarea este consecinta faptului ca Bercea Mondial, le-a spus joi jurnalistilor ca le-ar fi dat bani celor doua pentru a fi scapat de inchisoare, relateaza Hotnews.


"Astazi, 20 iunie 2014, in temeiul art. 30 alin.1 din Legea 317/2004, presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, a sesizat Inspectia Judiciara in vederea efectuarii de verificari privind apararea independentei justitiei, in raport cu declaratiile ce pun in pericol statul de drept, vehiculate in mass-media in data de 19 iunie 2014, referitoare la doamna judecator Livia Doina Stanciu, presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie si doamna Laura Codruta Kovesi, procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie", se arata intr-un comunicat al DNA.

 

CITITI SI : VIDEO. Bercea Mondial sustine ca LE-A DAT BANI Laurei Kovesi (DNA) si Liviei Stanciu (ICCJ), pentru a scapa de inchisoare

 

Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, le-a spus joi jurnalistilor, prin geamul dubei care l-a adus la DNA de la penitenciar, ca ar fi dat 2 milioane de euro pentru a fi scapat de inchisoare si ca in acest caz ar fi implicat presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Livia Stanciu, si procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi. Surse judiciare au declarat pentru Agerpres ca Sandu Anghel nu a dorit ulterior sa faca declaratii in fata procurorului in dosarul in care fiul sau l-a acuzat pe Mircea Basescu de trafic de influenta.
 

Sandu Anghel, cunoscut ca Bercea Mondial, a fost adus joi la Directia Nationala Anticoruptie pentru a fi audiat.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22