Criza refugiatilor: 18 romani, acuzati de trafic de persoane, in Ungaria

Fara Autor | 28.08.2015

18 cetățeni români au fost reținuți în Ungaria pentru trafic de persoane, după ce au fost descoperiți că ajutau contra cost mai mulți refugiați să ajungă în spațiul Schengen. "A fost un accident pe autostrada M5 din Ungaria. Șoferul implicat în acest accident, care este cetățean român, în mașina căruia s-au găsit mai multe persoane, a fost reținut, este cercetat pentru trafic de persoane. A fost doar ușor rănit, transportat într-o primă fază la spital, ulterior a fost reținut și cercetat pentru trafic de persoane. Mai avem un caz în Fejer, unde, de asemenea, un român a fost reținut și este cercetat pentru trafic de persoane", a spus Raluca Lunculescu.

Pe aceeași temă

Acestea sunt cele mai recente cazuri, după ce autoritățile maghiare au raportat în ultimele 24 de ore alte câteva cazuri de trafic de persoane în care sunt implicați 16 români.

 

Purtătorul de cuvânt al MAE a amintit că la Budapesta, în seara de 26 august, patru cetățeni români au fost reținuți și cercetați pentru trafic de persoane, iar pe 27 august, alți 12 au fost reținuți în același oraș și sunt cercetați pentru aceleași acuzații.

 

Pe de altă parte, Raluca Lunculescu s-a referit și la cazul din Austria, unde au fost găsiți peste 70 de refugiați morți într-un camion, reiterând faptul că proprietarul autovehiculului respectiv nu este cetățean român.

 

"Informația este confirmată și a fost notificată de autoritățile austriece și până în acest moment, din tot ce avem oficial venit de la partea austriacă, niciun cetățean român nu ar fi implicat în acest caz", a mai spus purtătorul de cuvânt al MAE.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22