Cristian Diaconescu: Nu se pune problema rechemarii consulului Tiberiu Dinu

A.p. | 29.03.2009

Pe aceeași temă

Ministrul de Externe, Cristian Diaconescu, a declarat ca, in acest moment, nu se pune problema rechemarii, in sens diplomatic, a consulului Romaniei la Milano, Tiberiu Dinu, al carui nume a fost implicat in scandalul DGIPI. Tiberiu Dinu a fost chemat luni la Palatul Victoria pentru a da explicatii cu privire la listingul telefonic pe care i l-ar fi cerut lui Cornel Serban, fostul sef al DGIPI, anchetat in dosarul Popoviciu.


"Nu, nu a fost rechemat consulul, a fost o discutie intre domnul prim-ministru si mine in legatura cu necesitatea de a avea o discutie la nivelul primului ministru privind consulul nostru si tot ceea ce s-a spus in ultima perioada", a explicat Diaconescu duminica, intr-o conferinta de presa.


Discutia va avea loc luni, a adaugat el, precizand insa ca la nivelul Ministerului de Externe nu exista "nicio informatie sau solicitare de clarificare privind statutul juridic in legatura cu vreo persoana care functioneaza in Ministerul de Externe, fie personal auxiliar, fie personal diplomatic".


"Sub acest aspect, fiecare cetatean este dator sa raspunda in fata legii si a institutiilor statului. Sub aspectul functionarii si organizarii Ministerului de Externe nu avem in acest moment semnale care sa ne puna in situatia de a aplica Statutul Corpului Diplomatic, intr-un sens sau altul, fata de domnul consul general de la Milano", a mai spus Cristian Diaconescu.


Dosarul trimis in instanta de procurorii DNA contine interceptari telefonice din care rezulta ca fostul sef al serviciului secret din Ministerul de Interne, Corneliu Serban, ii spune consulului Romaniei la Milano, Tiberiu Dinu ca a oprit aparitia in presa a unui articol care-l viza pe ministrul sanatatii, Ion Bazac, cumnatul consulului.


"Am blocat deocamdata articolul. N-o sa mai apara", ii spune Serban consulului. Dinu i-ar fi spus la inceputul anului ca impotriva ministrului Bazac ar urma sa apara in presa un articol compromitator si ca e interesat de un numar de telefon de pe care e sunat ministrul Bazac. Serban i-ar raspunde ca nu-l poate identifica pentru ca e o cartela pre-pay.
TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22