Cristi Danilet (CSM): Traian Basescu ar trebui sa fie mai rezervat in a critica Justitia

T.d. | 02.04.2015

Pe aceeași temă

Cristi Danilet, judecator si membru al Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), critica iesirie publice ale lui Traian Basescu fata de sistemul judiciar. Danilet considera ca fostul sef de stat ar trebui sa fie mai rezervat in atitudinea sa fata de Justitie.

Cristi Danilet pune iesirile critice ale fostului presedinte la adresa Justitiei si pe seama faptului ca persoane din anturajul sau sunt implicate in procese penale. Judecatorul crede ca Basescu ar trebui sa fie mai rezervat in atitudinea fata de judecatori si procurori.Top of ForBottom of Form

Intr-un interviu pentru Gandul, Danilet arata ca nu este tocmai indicat ca un presedinte, dupa ce parasteste functia, sa atace Justitia. Membrul CSM apreciaza ca Traian Basescu este “probabil motivate de faptul ca persoane din anturajul sau sunt urmarite penal, Elena Udrea sau fratele sau, Mircea Basescu”.

El (Traian Basescu – n.r.) nu mai reprezintă o instituţie a statului. Ar fi fost de aşteptat de la un fost preşedinte să aibă încredere în autorităţi. Atât aş spune, dar aş avea mai mari rezerve ca un fost preşedinte al statului să critice, să lovească în judecători şi procurori. Aş fi mai rezervat. Brusc după ce părăseşti o astfel de poziţie să ajungi să critici Justiţia poate că nu este tocmai indicat”, a spus Danileţ.
 

Basescu si guantanamizarea parchetelor

Traian Basescu, fostul presedinte al Romaniei, a declarat recent, intr-o interventie televizata, ca parchetele din Romania au inceput sa utilizeze metodele de la Guantanamo, aruncandu-i pe suspecti in inchisoare pana marturisesc ceea ce au spus denuntatorii.

"De prea multe ori parchetele apeleaza la ideea te bag la beci pana spui ce a spus delatorul (...) si va dau cazul Elenei Udrea, da?", a spus Basescu.

Fostul presedinte considera ca este vorba de o guantanamizare a Romaniei: "Guantanamizarea tarii, da. Pai la Guantanamo ii tineau pana ce spuneau ce voiau sa auda ofiterii CIA".

Fostul sef de stat i-a luat apararea Elenei Udrea, implicata intr-un proces penal de coruptie.

Basescu a subliniat faptul ca Elena Udrea nu a fost la minister in ziua in care procurorii spun ca ar fi luat o presupusa geanta cu bani.

Traian Basescu a reafirmat ca in cazul fostului ministru "s-au facut toate investigatiile cu putinta" care arata ca aceasta a fost la minister pe 5 octombrie 2011 si pe 7 octombrie 2011, dar nu se gaseste "nicio urma a prezentei" sale in minister in 6 octombrie, ziua in care fostul secretar general spune ca i-a dus o geanta in care se aflau 900.000 de euro.

Traian Basescu s-a declarat gata sa depuna marturie in Dosarul Gala Bute, daca va fi chemat, el spunand ca va depune marturie "in favoarea guvernului", deoarece si-a dorit ca fostul campion mondial sa boxeze in tara in care s-a nascut.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22