C.P. Tariceanu sustine in continuare Codul Fiscal: Nu cred ca romanii isi doresc o repetare a scenariului din perioada regimului Basescu

P.c. | 10.08.2015

Pe aceeași temă

Calin Popescu Tariceanu, presedintele Senatului, a transmis astazi, intr-un mesaj postat pe contul sau de Facebook, ca Romania risca sa ajunga intr-o noua criza economica, de genul celei din anii 2009-2010, daca nu va exista o intelegere care sa duca la adoptarea Codul Fiscal. 

 

CITITI mesajul postat de presedintele Senatului:

 

"Sper ca istoria conflictelor politice care afecteaza economia sa nu se repete! In noiembrie 2008, am propus un plan de masuri menit sa securizeze economia romaneasca si sa ajute Romania sa navigheze peste criza economia mondiala fara costuri mari. Spectrul crizei economice incepute in Statele Unite ameninta Europa si am considerat necesar sa actionam preventiv, nu cand deja apar problemele.

 

Era un plan responsabil care propunea o agenda de masuri de relaxare fiscala, astfel incat Romania sa pastreze investitiile si sa asigure pastrarea locurilor de munca, dar si o agenda de masuri prudentiale pentru sectorul bancar. Sunt sigur ca, daca ar fi fost pus in aplicare inca de la inceputul lui 2009, in 2010 nu am mai fi avut taierile de salarii si pensii si nici locurile de munca pierdute.

 

Din pacate, orgoliile politice si psihoza conflictului permanent pentru a obtine voturi a facut ca 2009 sa fie un an pierdut. Fostul presedinte a facut totul pentru a arunca in aer scena politica romaneasca, pentru a se agata de putere si a compromis orice efort responsabil in planul guvernarii.

 

CITITI SI: Tariceanu, episodul 2 din serialul realizarilor din guvernarea sa: Criza politica intretinuta de Basescu in 2009 a blocat securizarea cresterii din perioada mea

 

Astazi, in 2015, Romania beneficiaza de un context european si global mult mai favorabil. Suntem intr-o etapa in care s-au pus bazele unei noi perioade de crestere economica stabila și durabila, care sa se simta in buzunarul romanilor: prin creare de locuri de munca mai bine platite, prin stimularea capitalului romanesc, samd. Continuarea politicilor economice de către actuala coaliție parlamentara si guvernamentala, in care noul Cod Fiscal, asa cum a fost el votat de o cvasi-unanimitate in Parlament, va contribui la reducerea decalajelor, iar Romania poate deveni, la finalul acestei etape de crestere economica, a saptea putere economica a Europei.

 

Nu cred ca majoritatea romanilor isi dorește o repetare a scenariului din perioada regimului Basescu, chiar daca la unele ”butoane” se afla alți actori. O spun ca sa fie cat se poate de clar: disputa de acum pe Codul Fiscal nu are nimic de a face cu argumentele economice, singurele care ar trebui sa primeze! Nu vreau ca romanii sa ajunga sa plateasca, din nou, nota de plata a unor conflicte politice create artificial de catre cei care si-au uitat promisiunile, au uitat pentru ce le-a fost incredintat mandatul!

 

Prezint din nou planul pe care l-am propus romanilor in noiembrie 2008 si care a fost pus la sertar in 2009 – an in care s-au luat prea multe decizii politice in urma unor calcule electorale. Sper sa fie un avertisment: ce se poate intampla daca nu se gaseste un consens in jurul Codului Fiscal, doar pentru ca anumite calcule electorale dicteaza acest lucru!"


Consultarile dintre partidele parlamentare pe tema Codului Fiscal vor avea loc pe 19 august, la dezbateri urmand sa participe si premierul Victor Ponta.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22