Corina Dumitrescu minte: Universitatea Stanford neaga ca ar fi absolvit un program cu diploma al institutiei

Fara Autor | 04.05.2012

Reprezentantul Universitatii Stanford din SUA, Kate Chesley, Associate Director, a afirmat, pentru Hotnews, ca ministrul desemnat al Educatiei, Corina Dumitrescu, nu a fost gasita in datele oficiale ale institutiei de invatamanat cum ca ar fi fost inscrisa sau ar fi absolvit un program finalizat cu diploma al universitatii. 

Pe aceeași temă

UPDATE: Corina Dumitrescu nu a studsiat nici la Hoover.

UPDATE: Consiliul Superior al Magistraturii a anuntat vineri, intr-un comunicat, ca "efectueaza verificari in vederea stabilirii conditiilor in care, pe site-ul oficial al Consiliului, a fost postat CV-ul cu vadite erori materiale al doamnei prof. univ. dr. Corina Adriana Dumitrescu, membru al CSM din partea societatii civile, precum si a persoanelor care se fac raspunzatoare de neindeplinirea obligatiei de a verifica acuratetea documentului anterior postarii sale pe site", potrivit Hotnews.

La finalizarea verificarilor, rezultatele vor fi aduse la cunostinta opiniei publice, mai precizeaza CSM.
 

UPDATE: Premierul desemnat Victor Ponta i-a dat termen până luni Corinei Dumitrescu, ministrul nominalizat pentru preluarea portofoliului Educaţiei, să clarifice situaţia studiilor sale la Stanford, menţionate în CV, după ce în presă au apărut informaţii potrivit cărora aceasta nu ar fi absolvit un program finalizat cu diploma al universităţii.

„Am discutat cu domnia sa să lămurească lucrurile cât mai rapid pentru că nu-i normală situaţia. Are obligaţia să lămurească lucrurile, să vă informeze şi să vă explice tuturor cum stau lucrurile cu adevărat. I-am dat termen până luni să vă aducă la cunoştinţă (presei-n.r.) cum stau lucrurile”, a declarat Ponta.
 
Reprezentantul Universitatii Stanford din SUA, Kate Chesley, Associate Director, a afirmat, pentru Hotnews, ca ministrul desemnat al Educatiei, Corina Dumitrescu, nu a fost gasita in datele oficiale ale institutiei de invatamanat cum ca ar fi fost inscrisa sau ar fi absolvit un program finalizat cu diploma al universitatii. 
 
Corina Dumitrescu a scris in CV-ul oficial postat pe site-ul CSM ca in 1996 a studiat la Stanford cu mentiunea ca a urmat cursuri de drept international. 
 
 
Corina Dumitrescu nu detine o diploma acordata de Stanford
 
Reprezentantul Universitatii Stanford, Kate Chesley, a declarat ca  nu au gasit nici un fel de date despre studiile Corinei Dumitrescu acolo, explicand ca ministrul propus Corina Dumitrescu nu detine o diploma de la Stanford si nici nu apare ca inscrisa intr-un program de studiu care se finalizeaza cu o diploma. 
 
"Nu avem date oficiale potrivit carora Corina Dumitrescu ar fi fost inscrisa sau ar fi absolvit un program finalizat cu diploma al Universitatii Stanford. 
 
Stanford are multe programe de studiu care nu acorda diplome. Acestea includ programe pentru personalul administrativ si oficialii guvernamentali care doresc sa aprofundeze anumite zone de interes. Durata lor variaza de la seminare de o zi pana la programe de cateva luni. 
 
Fara mai multe informatii specifice, nu va putem fi de mai mult ajutor in a raspunde intrebarilor dumneavoastra; cu exceptia precizarii ca Corina Dumitrescu nu detine o diploma acordata de Stanford. 
 
Va trebui sa o intrebati direct pentru mai multe detalii cu privire la ceea ce ar fi putut studia aici", a afirmat reprezentantul departamentului de comunicare al Universitatii Stanford, pentru Hotnews.ro.
 
In replica, Corina Dumitrescu a declarat ca "e un studiu pe care l-am facut la Institutul Hoover, un stagiu de pregatire". 
 
"Pentru toate aceste intrebari, de marti incolo. Sunt studii si studii. Nu am scris ca am master, nu am scris ca am licenta de acolo. E un studiu pe care l-am facut la Institutul Hoover, un stagiu de pregatire, si o sa va dau toate detaliile de marti incolo", s-a aparat Corina Dumitrescu. 
 
Institutul Hoover este un think tank al Universitatii Stanford, dedicat cercetarii in domeniile politicii interne si a relatiilor internationale, potrivit datelor publicate pe site-ul institutiei. Printre membrii institutului se numara personalitati carora le-a fost decernat premiul Nobel. La Institutul Hoover se afla si arhivele Radio Europa Libera.  
 
Informatiile apar in contextul in care presa a publicat CV-ul Corinei Dumitrescu, la scurt timp dupa ce s-a anuntat desemnarea ei in aparatul executiv al premierului desemnat Victor Ponta, in care, pe langa mai multe greseli gramaticale, apare si informatia potrivit careia Dumitrescu ar fi studiat la prestigioasa universitate americana.
 
In CV-ul Corinei Dumitrescu apar mai multe greseli gramaticale si de scriere precum: diploma de bacalaureat - sectia reala, "innot, baschet si tenis de masa", Standford. 
 
Corina Dumitrescu nu este singura persoana publica care si-a "periat" CV-ul.
 
Elena Basescu a urmat doua semestre in regim part-time in Statele Unite, in toamna lui 2002 si primavara lui 2003, au explicat pentru HotNews.ro reprezentantii James Madison University. In schimb, Traian Basescu a declarat ca fiica sa “a terminat studiile in Statele Unite”, pe care si le-a echivalat in Romania. Universitatea Romano-Americana sustine ca mezina presedintelui si-a petrecut ultimul an de facultate la JMU in cadrul unui schimb de studenti. O mica inadvertenta apare in CV-ul ei de masterand la SNSPA, unde Elena Basescu scrie ca a studiat doi ani in America, nu unul singur. 
 
Radu Duda sustine ca este absolvent al John F. Kennedy School of Government, Universitatea Harvard SUA si al Colegiului George C. Marshall din Germania. Contactati de HotNews.ro, oficialii Harvard au explicat ca nu se poate spune ca Radu Hohenzollern-Veringen este absolvent, ci a urmat un curs de doua saptamani. Si cei de la George C. Marshall spun ca e corect sa se spuna ca Radu Duda a participat la un seminar de o saptamana, nu ca e absolvent. Dupa ce HotNews.ro i-a cerut lamuriri, paragraful din biografia Principelui in care spune ca a absolvit Harvard a fost modificat. In CV-ul lui Radu Duda nu mai scrie acum ca e absolvent la prestigioasa universitate americana.
 
Agentia Nationala de Integritate (ANI) are in lucru o sesizare cu privire la situatia Corinei Dumitrescu, urmand sa se pronunte asupra compatibilitatii functiei de membru in Consiliul Superior al Magistraturii cu cea de rector al Universitatii Crestine "Dimitrie Cantemir", au declarat pentru HotNews.ro surse oficiale. ANI a fost sesizata in acest caz anul trecut de Consiliul Superior al Magistraturii. Intre timp, Corina Dumitrescu a fost propusa de Victor Ponta sa ocupe functia de ministru al Educatiei. 
 
 
TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22