Coreea de Nord lanseaza rachete in timpul vizitei secretarului american al Apararii in regiune

T.d. | 09.04.2015

Pe aceeași temă

Coreea de Nord a lansat doua rachete sol-aer, chiar inaintea vizitei secretarului american pentru Aparare in regiune. Cele doua rachete au fost trase marti, dupa ce vineri alte patru rachete au fost lansate.

Secretarul american pentru Aparare, Ash Carter a sosit marti dupa-amiaza in Japonia si a plecat joi in Coreea de Sud, unde se asteapta sa discute un raspuns fata de amenintarea pe care o pun lansarile de rachete si programul nuclear din Coreea de Nord, potrivit HotNews.

"Este doar o reamintire a faptului ca lucrurile sunt atat de tensionate in peninsula coreeana. Acesta este motivul pentru care fac aceasta vizita", a declarat Carter reporterilor prezenti la baza aeriana Yokota inainte sa plece spre Coreea de Sud.

"Daca este un mesaj de bun-venit, sunt flatat", a adaugat acesta.

Potrivit unui oficial american de rang inalt citat de Reuters, testul nord-corean a fost un act provocator inaintea vizitei lui Carter.

“Gama lor de rachete este in crestere si, dupa cum vedem acum, este in crester si disponibilitatea lor de a testa aceste rachete”, a subliniat oficialul.

Oficiali militari ai SUA au afirmat ca in Coreea de Sud este necesar un sistem de aparare aeriana sofisticat pentru a contracara amenintarea Nordului, desi Washington-ul nu a facut inca o propunere formala de implementare a unui sistem anti-balistic THAAD si acest subiect nu este pe agenda oficiala a vizitei lui Carter.

In mod previzibil, China si Rusia sunt impotriva plasarii unui sistem THAAD in Coreea de Sud.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22