Corb la corb sau de ce sprijina Ecaterina Andronescu plagiatul lui Ponta?

Vladimir Tismaneanu 28.11.2012

De același autor

Traim o situatie buimacitoare, ceva ce tine de acea bulversare a valorilor despre care a scris Dan Tapalaga. Inalta functionara a statului roman care ar trebui sa pazeasca cinstea invatamantului este, neindoios, complice la injosirea sa. Incerc sa pricep care sunt mecanismele, vizibile ori invizibile, care o forteaza pe Ecaterina Andronescu, baroneasa pesedista si Ministru al Invatamantului si Cercetarii, sa-si submineze prestigiul pana la completa aneantizare? De ce se opune doamna Andronescu cererii semnata de aproape doua mii de intelectuali, din tara si din strainatate, de a pune in aplicare decizia Comisiei de Etica a Universitatii din Bucuresti? De ce acest boicot al adevarului?

Nu realizeaza profesoara universitara Ecaterina Andronescu ca plagiatul lui Victor Ponta este azi universal recunoscut, ca negandu-l si acoperindu-l cu scuze penibile, se face de rusine si face de rusine invatamantul romanesc? Ca niciun coleg de partid nu merita sacrificarea valorilor esentiale ale invatamantului: onoarea, adevarul, integritatea? De ce recurge doamna Andronescu la alibiuri absurde pentru a justifica nejustiticabilul?

Ipoteza mea este ca doamna ministru are la randul ei ceva schelete in dulap. Si nu unele minore. Nu pot concepe ca ar merge pe aceasta panta suicidara daca n-ar avea chiar dansa ceva de tainuit, deci daca nu s-ar simti vulnerabila, adica santajabila. Pentru ca, sa fim drepti, nu Ponta i-a facut un serviciu numind-o Ministrul al Invatamnatului, ci ea l-a servit acceptand sa gireze acel minister dupa scandalurile Dumitrescu si Mang. Despre interimarul Pop nu cred ca merita sa ne mai pierdem vremea. A fost adus pe post de maur, si-a facut datoria de maur. Atunci de ce se teme doamna Andronescu? Un vechi proverb ne invata: corb la corb nu scoate ochii.

Sigur, am citit ce-a aparut pana acum, sunt lucruri care arunca o lumina suspecta asupra biografiei profesionale a fostei doamne Rector. Graba cu care a actionat pentru schimbarea Consiliului National de Etica, solidarizarea aiuritoare cu personaje dubioase, inclusiv mega-plagiatorul, raspunsurile echivoce la intrebari precise, toate aceste sugereaza ca Ecaterina Andronescu ar putea aveaea insasi serioase probleme de integritate. Sa speram ca lucrurile se vor lamuri cat mai curand. Pentru binele educatiei din Romania.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22