Consiliul Concurentei: 13 companii, suspectate de trucarea unor licitatii Transgaz

T.d. | 07.07.2014

Pe aceeași temă

Consiliul Concurentei a efectuat inspectii la sediile a 13 companii participante la proceduri de achizitie publica organizate de Transgaz in 2011, pentru atribuirea unor contracte de racorduri de gaze naturale si lucrari de modernizare si intretinere a instalatiilor aferente, conform unui comunicat al Consiliului, citat de Hotnews.

Valoarea totala a celor 10 contracte incheiate de catre autoritatea contractanta cu companiile castigatoare ale licitatiilor este de aproximativ 8 milioane de euro.

Inspectiile inopinate au avut loc in cadrul investigatiei, declansate de Consiliul Concurentei, privind o posibila intelegere intre intreprinderi de a participa cu oferte trucate, la zece licitatii organizate de Transgaz in anul 2011.

Cele 13 companii investigate sunt: S.C. INSPET S.A., S.C. CONDMAG S.A., S.C. T.M.U.C.B. S.A.,  S.C. ROMINSTA S.R.L., S.C. MOLDOCOR S.A., S.C. CIS GAZ S.A., S.C. ARMAX S.R.L., SC. ARMAX GAZ S.A., S.C PEGAMONT S.A., S.C. ECPROD S.A., S.C. AMARAD S.A., S.C. POSADA MED S.R.L. si S.C. STAZA INVEST S.R.L.

Legea concurentei interzice orice intelegeri intre companii, decizii ale asociatiilor de companii, care au ca obiect sau au ca efect impiedicarea, restrangerea ori denaturarea concurentei, in special cele care privesc participarea, in mod concertat, cu oferte trucate la licitatii sau la orice alte forme de concurs de oferte.

In situatia in care Consiliul Concurentei va constata incalcarea regulilor de concurenta, companiile  implicate risca amenzi de pana la 10% din cifra de afaceri. Cu toate acestea, intreprinderile care coopereaza cu autoritatea de concurenta, in cadrul programului de clementa, pot obtine imunitate la amenda sau reduceri substantiale ale amenzilor.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22