Congresul PNL. Norica Nicolai, atac la PDL: Emil Boc, Roberta Anastase, Gheorghe Flutur sau Teodor Stolojan au tradat PNL. NU STAM LA MASA CU TRADATORI

T.d. | 28.06.2014

Pe aceeași temă

Europarlamentarul PNL Norica Nicolai a lansat un atac dur la adresa PDL, in cadrul congresului liberalilor, de sambata, la Palatul Parlamentului, conform Hotnews.

“Nu as vrea sa vindem PNL pe un pret mic. Cand cineva te ajuta sa treci puntea spre Iad nu merita sa mai stai cu el la masa”, a afirmat Nicolai, cu privire la proiectul de unificare a dreptei.

Ea a aratat insa ca Emil Boc, Roberta Anastase, Gheorghe Flutur sau Teodor Stolojan sunt oameni care au tradat PNL, dar stau la masa discutiilor acum.  "Am incredere ca sunt liberali care il vor servi pe cetatean, si nu grupurile de interese. Sunt liberali care vor proteja aceasta tara, nu o vor vinde. Bratianu spunea ca tara se conserva, nu se vinde. Stimati colegi, nu as vrea sa vindem pe pret mic PNL, care este un partid istoric", a afirmat europarlamentarul.

Norica Nicolai a subliniat ca principala preocupare a liberalilor trebuie sa fie identitatea partidului.

"Suntem, dl presedinte, la al XXVIII-lea congres si sunt sigura ca toti care ascultati si cei care nu ascultati sunteti interesati ca PNL sa aiba multe congrese inainte. Identitatea acestui partid este prima noastra preocupare si vreau sa va multumesc, dl Mircea Ionescu-Quintus, ca ieri (n.r. vineri) ati reusit sa promovati acel amendament care vorbeste de noi, de istoria noastra, de numele nostru. Imi doresc, dl presedinte, nu doar sa se vorbeasca despre ele intr-un viitor statut, imi doresc ca doctrina liberala, ca istoria liberala, care se confunda cu istoria Romaniei, sa fie si doctrina unui viitor partid, pentru ca altfel suntem la vorbe", a sustinut Nicolai.

Ea a facut referire si la declaratia lui Sorin Frunzaverde, care saluta, la inceputul lunii, aderarea PNL la Partidul Popular European (PPE).

"Cred ca dl Frunzaverde, care se bucura de acel moment, (...) va fi unul dintre oamenii care se va intoarce acasa odata cu marea fuziune", a spus Nicolai.

Eurodeputatul liberal a precizat ca afilierea unui partid la o familie europeana este nu numai o chestiune de doctrina, dar si de onoare, criticand decizia PNL de a parasi grupul liberal european si a se afilia la PPE.

"O optiune politica de afiliere a unui partid ramane nu numai o optiune de doctrina, ci si de onoare. Cand alaturi de o familie, care te-a sustinut pe tine si pe cei 7 milioane de romani, care au fost acuzati de lovitura de stat, cand o familie te sustine ca partid si ca tara nu ai voie sa-i spui la televizor ca divortezi, pentru ca, din pacate, aici si nu numai aici politica pe televizor pare ca a distrus legatura dintre partide si cetatean", a mai spus Norica Nicolai.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22