Conducerea ASF a decis acordarea de prime de sfarsit de an si pentru proiecte speciale, pentru toti angajatii

T.d. | 30.07.2014

Pe aceeași temă

Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) a votat in ultima sedinta ca toti angajatii sa primeasca o prima in valoarea unui salariu brut, la sfarsitul anului, dar si o prima pentru proiecte speciale cu impact in activitatea ASF. Hotararea, care intra in vigoare de la 1 august 2014, este contrara anuntului facut de noul presedinte ASF, Misu Negritoiu. Acesta spunea, la inceputul lunii iunie, ca: “Anul acesta, salariatii ASF nu au primit prime de Paste si nici prime de vacanta. Sistemul de prime va fi reanalizat, cel mai probabil in luna septembrie, in acelasi timp cu reasezarea salariilor pe metoda Hay Group”, conform Realitatea TV, citata de Hotnews.

ASF nu este institutie bugetara, dar se finanteaza din tarifele si taxele aplicate firmelor din trei mari sectoare: asigurari, piata de capital si pensii private, ceea ce inseamna ca indirect salariile celor aproape 600 de angajati sunt platite de populatia care cumpara serviciile acestor firme.

Sursa citata prezinta si o declaratie luata lui Misu Negritoiu, presedintele ASF:

"Avem deja doua proiecte, doua colective care au muncit foarte bine si serios. Spre exemplu raportul pe care l-am prezentat la Palament si pe care l-am afisat si pe site este facut de un colectiv sarguincios care a muncit in doua saptamani si a facut o lucrare remarcabila si cred ca merita o prima. Si o sa mai dam si alte exemple. Pur si simplu proiecte de impact pentru ASF. Avem atatea proiecte si atatea lucruri de transformat incat vreau sa mobiliezez colectivul sa se angajeze la aceste proiecte", declara Misu Negritoiu.

Intr-un comunicat oficial dat de ASF in 4 iunie 2014, conducerea autoritatii anunta:

“Anul acesta, salariatii ASF nu au primit prime de Paste si nici prime de vacanta. Sistemul de prime va fi reanalizat, cel mai probabil in luna septembrie, in acelasi timp cu reasezarea salariilor pe metoda Hay Group”.

In data de 9 mai 2014, in prima conferinta de presa de la preluarea sefiei ASF, Negritoiu a anuntat ca autoritatea va intra intr-un proces de realiniere si ajustare, in urma caruia numarul personalului va fi revizuit si se vor face reduceri masive de cheltuieli cu personalul, in urmatoarele 3-6-9 luni.

"Cu privire la sporuri si prime, au fost blocate toate sporurile si primele pana la o revedere in cadrul aceluiasi proces de reevaluare. Cred ca va trebui sa instituim numai o prima de performanta pe baza evaluarii anuale a intregului personal si probabil nu mai mult de un salariu si va trebui sa avem prime exceptionale pentru rezultate deosebite pe proiecte individuale", declara atunci Misu Negritoiu.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22